Gdje su padali klikovi u listopadu

04_11_2012 / 23:50h
Gdje su padali klikovi u listopadu

Na početku studenog donosimo vam objavljene sadržaje koje niste smjeli propustiti u prethodnom mjesecu, barem onaj top 10 temeljen pretežno na interesu kojeg su izazvali. Još imate priliku uhvatiti korak ;)

Na početku studenog donosimo vam objavljene sadržaje koje niste smjeli propustiti u prethodnom mjesecu, barem onaj top 10 temeljen pretežno na interesu kojeg su izazvali. Još imate priliku uhvatiti korak ;)

01. Treba li Domu mladih POGON?
Uspjeli smo pomaknuti priču o Domu mladih pa nam je drago da je nemali interes izazvao tekst sa predstavljanja modela funkcioniranja zagrebačkog POGONa. Kako funkcionira zagrebački te može li se sličan model primijeniti u slučaju splitskog Doma mladih? Nakon što su im više od tri godine objašnjavali kako se to ne može te kako to nitko nije do sada napravio, uporni su zagrebački aktivisti unijeli novi pojam u nezavisnu scenu...

02. Album i video bitke za Hajduk
Albumima pratimo svaku domaću utakmicu Hajduka, no ipak je najveći interes izazvala bitka za Hajduk. Oko dvije tisuće navijača okupilo se na prosvjedu pred zgradom splitske gradske uprave iščekujući potvrdu da će Grad Split pristati biti jamac za kredit koji će Hajduku donijeti barem kratkoročni mir i udaljiti ga od stečaja

03. Nismo propustili ni St!llness

Svaki album iz noćnog života izaziva ogroman interes, no kraj mjeseca i kombinacija obilaska četiri koncerta u tri dana bila je posebno atraktivna. U četvrtak smo tako bili na koncertu Jelene Rozge, u petak na koncertima Opće opasnosti i Nene Belana, a nismo propustili ni u subotu zabilježiti koncert St!llnessa u Quasimodu kojima je to bio prvi splitski nastup nakon travanjske promocije novog albuma u O'Hari.

04. Circus Spalathos
Uhodavaju se i naši kolumnisti… "Pad" je ključna riječ u zadnje vrijeme. Počevši od onih doslovnih, fizičkih padova na zaleđenim splitskim ulicama, preko pada gospodarskih simbola sve do očekivanja – pada Hajduka.

05. Stigla klupa na zapadnu obalu...
Možda će splitski šetači stvarno u siječnju svoj đir uz more moći produžiti novom zapadnom obalom gradske luke, no ono što je sigurno je da već mogu znati kako će izgledati klupe na kojima će se odmarati. Prvi smo vam pokazali nove klupe pa ne čudi što se ova priča iz đira po Splitu klikala više od drugih.

06. M.O.R.T. u Kockinom studiju
Članovi sinjskog benda M.O.R.T. više puta su došli u Split sa instrumentima, ali ovoga puta ne zbog festivala ili koncerta, već zbog snimanja demo albuma. Ako ćemo suditi prema onome što smo čuli za vrijeme i nakon te seanse, Marko je na snimci uspio uhvatiti njihovu nepatvorenu sirovu energiju koja ih izdvaja iz mnoštva bendova.

07. Grumblijeva porcija smijeha

Predstava Grumblijeve kronike razbija predrasude da su takve predstave samo za djecu, a nastala je kao diplomski rad glumca Siniše Novkovića...

08. Stipendije za srednjoškolce
Gotovo svakodnevno vam objavljujemo prilike da oplodite i unaprijedite svoje talente i vještine, a u listopadu je najviše klikova dobila vijest da je Forum za slobodu odgoja objavio natječaj za izbor 18. generacije stipendista i stipendistica u sklopu programa razmjene sa srednjim školama u SAD-u i Velikoj Britaniji.

09. Stiže studentska televizija!
TV Student - televizija za pametne, otvorene i znatiželjne - kratak je opis nove televizije koja će studentima dati priliku za stjecanje iskustva i slobodno izražavanje.

10. Album đira sunčanom subotom

Jutro nakon što je na Danima hrvatskog turizma proglašen za turističkog prvaka Hrvatske 2012. godine, Split se probudio osunčan i preplavljen turistima sa čak tri kruzera. Iako je bio kraj listopada, oko Peristila se jedva prolazilo, a puni ljudi bile su i Marmontova i Riva… Ne znamo zašto vam je baš taj vikend bilo najzanimljivije pogledati tko je prošetao splitskom Rivom :)