Stigla klupa na zapadnu obalu...

25_10_2012 / 15:40h  |  Foto: Rene
Stigla klupa na zapadnu obalu...

Možda će splitski šetači stvarno u siječnju svoj đir uz more moći produžiti novom zapadnom obalom gradske luke, no ono što je sigurno je da već mogu znati kako će izgledati klupe na kojima će se odmarati.

Možda će splitski šetači stvarno u siječnju svoj đir uz more moći produžiti novom zapadnom obalom gradske luke, no ono što je sigurno je da već mogu znati kako će izgledati klupe na kojima će se odmarati. Nećemo vam otkriti jesu li udobnije od onih na Rivi, strpite se još malo :P

Iako je prema posljednjim najavama novi rok dovršetka obale bio kraj listopada, kraj radova je prolongiran za još dva do tri mjeseca. Trenutno je najbliži dovršetku prostor između benzinske crpke i nekadašnjeg hotela Ambasador – veći dio je popločan, a gotovo je dovršen i ukrasni bazen. Na prostoru prema Banovini pri kraju je postavljanje kamena uz samu obalu te su ostavljene rupe u koje će se postavit inoks ploče sa imenima splitskih olimpijaca, no prostor do prometnice još je u zemljanim radovima – postavljaju se instalacije nakon čega će se tek pristupiti betoniranju te potom popločavanju kamenom i montiranju urbane opreme. Na budućim ugostiteljskim objektima zavšeni su betonski radovi. Paralelno se radi i na hortikulturnom uređenju već otvorenog dijela obale koji bi za koji dan trebalo zazeleniti.