Stipendije za srednjoškolce

09_10_2012 / 13:26h
Stipendije za srednjoškolce

Forum za slobodu odgoja objavio je natječaj za izbor 18. generacije stipendista i stipendistica u sklopu programa razmjene sa srednjim školama u SAD-u i Velikoj Britaniji.

 Forum za slobodu odgoja objavio je natječaj za izbor 18. generacije stipendista i stipendistica u sklopu programa razmjene učenika i učenica srednjih škola u Republici Hrvatskoj sa srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Program se provodi  u suradnji s American Secondary Schools for International Students and Teachers (ASSIST) i Davis International Scholarship Program (Davis) iz Sjedinjenih Američkih Država i The Headmasters' and Headmistresses' Conference (HMC) iz Velike Britanije. Program je namijenjen učenicima i učenicama drugih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji/e su komunikativni/e, kretaivni/e, spremni/e za nove spoznaje i prihvaćanje posebnosti drugih kultura, te za rad u dinamičnom okruženju s kolegama i kolegicama  pripadnicima/ama drugih kultura. 

Na natječaj se mogu prijaviti učenici i učenice četverogodišnjih srednjih škola u Republici Hrvatskoj, koji/e u školskoj godini 2012./2013. prvi puta pohađaju drugi razred, koji/e su vrlo dobri ili odlični učenici/učenice, koji/e na kraju prvog razreda nisu imali/e niti jednu zaključenu ocjenu "dovoljan" te koji/e su na kraju prvog razreda imali/e najviše dvije zaključene ocjene "dobar".

Rok za prijavu je 9. studenog 2012. godine.

fso.hr