Izdvojeni klikovi lipanjski

11_07_2013 / 11:24h
Izdvojeni klikovi lipanjski

U lipnju ste pregledali desetke albuma i tekstova, svašta lajkali, ali ovo je deset sadržaja na koje je korisno kliknuti – među njima i par opuštenih ;)

Porast temperatura za nas znači i veći broj opuštenijih tema na portalu, a lipanj je bio specifičan i po nekoliko prenesenih tekstova koji su zaslužili ući u uži izbor deset izdvojenih sadržaja. Pregledali ste desetke albuma i tekstova, svašta lajkali, ali ovo je deset sadržaja na koje je korisno kliknuti – među njima i par opuštenih ;)

1. Sa Riječanima greške nema
Koncertom Leta 3 pred oduševljenom gomilom u petak navečer obilježen je početak ljetne pauze kluba Kocka. Svirku su, odjeveni u svećenička odijela, uredno začešljani, započeli nešto prije ponoć ipo...

2. Morali su krenuti na turneju
- Shvatili smo da mi sami moramo biti ti koji će nešto pokrenuti. Za sve studente glume nema dovoljno posla i u tom će pozivu opstati samo najbolji i najsposobniji - objašnjava student koji je s kolegama organizirao turneju s predstavom Mizantrop.

3. Ovako se proslavio prvi dan lita
Kako se i najavljivalo, kombinacija dobre glazbe, mrzlog pića, noćnog kupanja i pozitivnih iskustava prethodnih godina privukla je na Gusara čak i one koji više preferiraju zimu. Mnogi su prvu ljetnu noć proveli u jednokratnom disku na otvorenom… Pogledajte album!

4. Janjetina za brže tamnjenje kože
Koliko zapravo znamo o zaštiti od sunca? Prije predavanja mislila sam da znam poprilično... Na našim prostorima možemo se izložiti suncu svega 20 minuta i nakon toga se pojavljuju oštećenja kože pa i opekline.

5. Više prilika za nezaposlene!
Više od 11 tisuća mladih radi za 1600 kuna, a od srpnja će im se isplaćivati i troškovi prijevoza. Vlada uvodi i niz novih prilika za nezaposlene mlade - bez obzira na staž i stručnu spremu...

6. Zaposlenje (kad uđemo) u EU
Procedura traženja posla u državama koje neće postavljati ograničenja bit će identična proceduri u Hrvatskoj, a u svrhu traženja zaposlenja hrvatski građani moći će do tri mjeseca boraviti u drugoj državi članici.

7. Istraživanje: Neshvaćena Bolonja
Studenti su nedovoljno mobilni i slabo informirani, većina ih ne zna čak ni što su ECTS bodovi, dok profesori previše čitaju na predavanjima i ne održavaju ih dovoljno redovno, pokazalo je istraživanje o Bolonjskom procesu.

8. Što je kultura bez prostora?

– Imamo talent za prepoznati komplicirane prostore i onda se boriti za njih – našalio se Peračić na tribini u sklopu Clubture forum Split na kojoj su sudionici pokušali dati odgovor koliko je prostor važan za razvoj nezavisne kulture.

9. Biciklom od otoka do otoka
Oni su odlučili iskoristiti svoj godišnji odmor kako bi pridonijeli definiranju mediteranske biciklističke rute koja bi trebala spajati Gibraltar i Cipar. Nastoje što je moguće veći dio puta proći preko otoka...

10. Savjeti mladih po novom zakonu

Prijedlog novog Zakona o savjetima mladih upućen je na javnu raspravu! Predlaže brojne novine, a ovo je posljednja prilika svim zainteresiranima da upute kritike i prijedloge...