Komentiraj Program za mlade!

07_09_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Komentiraj Program za mlade!

Grad Split pokrenuo je javno savjetovanje o Nacrtu Gradskog programa za mlade 2022. - 2025.

Grad Split pokrenuo je javno savjetovanje o Nacrtu Gradskog programa za mlade 2022. - 2025., a komentare je moguće dostaviti do 6. listopada. Ovaj gradski strateški dokument trebao bi podignuti kvalitetu života mladih u područjima obrazovanja i upravljanja karijerama, stanovanja i stambene politike, organiziranog informiranja i aktivne participacije, mentalnog zdravlja i socijalne uključenost te kulture i sporta.

- Proces izrade Gradskog program za mlade nikada nije bio ovako participativan. Već u samom istraživanju koje je prethodilo radu Radne skupine uključili smo rekordan broj mladih. Očekujemo da ćemo i u procesu javnog savjetovanja zainteresirati mlade, ali i osobe koje rade s mladima da doprinesu kvaliteti dokumenta - kazao je Goran Biličić, koordinator inicijative Split grad za mlade.

► Imamo preduvjete za promjene!
►1325 mladih ispunilo je upitnik
► Nije bila tlaka!


Nacrt dokumenta izradila je Radna skupina, na temelju prošlogodišnjeg istraživanja o potrebama i stavovima mladih u Splitu, u kojem je sudjelovalo 1325 ispitanika. Članovi radne skupine pritom su primijenili vlastito iskustvo rada s mladima te konzultirali niz stručnjaka i mladih.

Osim u službenoj formi, putem obrasca dostupnog na www.split.hr, komentare je moguće napisati i online, anonimno, u dokumentu dostupnom na gradzamlade.hr.