1325 mladih ispunilo je upitnik

18_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
1325 mladih ispunilo je upitnik

Završeno je ispunjavanje anketnog upitnika koji je prvi korak u izradi novog Gradskog programa za mlade Grada Splita.

Završeno je ispunjavanje anketnog upitnika koji je prvi korak u izradi novog Gradskog programa za mlade Grada Splita. U četiri tjedna upitnik je ispunilo 1325 mladih od 15 do 30 godina, što je 1156 ispitanika više i porast od 684 % u odnosu na 2016. godinu kada se pripremala izrada tadašnjeg Gradskog programa.

- Zadovoljni smo rezultatima, pogotovo ako pogledamo koliko je mladih ispunilo upitnik 2016. godine, to je značajan porast. Očito je da su mladi sada aktivniji i željni promjena, a to su pokazali svojim stavovima, kritikama i prijedlozima koji će nam pomoći da novi Gradski program za mlade bude što kvalitetniji - kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone.

U istraživanju je ukupno sudjelovalo 1376 ispitanika, ali ih je 51 iznad 30 godina pa njihovi rezultati ne ulaze u službenu statistiku. Upitnik je ispunilo desetak postotaka više ispitanica, oko 30 % učenika i učenica, oko 30 % studenata, 26 % zaposlenih te 12 % nezaposlenih.

Idući korak je održavanje fokus grupa koje će voditi sociologinje iz Lige za prevenciju ovisnosti i u kojima će sudjelovati oko 30 mladih. Nakon sumiranja zaključaka istraživanja, s radom će početi radna skupina na čelu s Đordanom Barbarić iz Udruge MoSt, a prvi nacrt novog Gradskog programa za mlade očekuje se u veljači.