Imamo preduvjete za promjene!

13_08_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Imamo preduvjete za promjene!

"Split grad za mlade" je inicijativa čiji je cilj omogućiti bolji i kvalitetniji život za mlade u gradu Splitu. Inicijativa je poveznica između Grada, udruga, Savjeta mladih i svih koji svojim angažmanom žele doprinijeti društvenom razvoju.

Dvodnevna konferencija "Split, grad za mlade" koja se održala u Domu mladih povodom Međunarodnog dana mladih u organizaciji Grada Splita i Info zone, okupila je na jednom mjestu sve one željne promjena. Glavna tema konferencije bila je izrada novog Gradskog programa za mlade, a izabran je i novi saziv Savjeta mladih Grada Splita.

- Siguran sam da ćemo s novim vodstvom Savjeta mladih imati bolju suradnju nego što je to bilo u prethodne četiri godine. Imamo sve preduvjete da pokrenemo pozitivne promjene, ali to neće biti moguće bez aktivnog sudjelovanja mladih. Zato smo i pokrenuli inicijativu „Split grad za mlade“ i pozivam sve da se uključe i svojim doprinosom budu dio izrade i provedbe novog Gradskog programa za mlade - kazao je Goran Biličić iz Info zone.

"Split grad za mlade" je inicijativa čiji je cilj omogućiti bolji i kvalitetniji život za mlade u gradu Splitu. Inicijativa je poveznica između Grada, udruga, Savjeta mladih i svih koji svojim angažmanom žele doprinijeti društvenom razvoju. Krajnji ishod ove inicijative je uspostavljanje kvalitetnijeg dijaloga između mladih i donositelja odluka te izrada i provedba novog Gradskog programa za mlade, pod sloganom "Nemoj da ti bude tlaka".

- Imamo puno mladih koji su neorganizirani, puno srednjoškolaca koji nisu svjesni kako svojim angažmanom mogu biti dio promjene. Ovo je i novi početak suradnje između mladih i predstavnika gradske vlasti koja je već sada pokazala puno veći interes za probleme s kojima se mladi susreću, a uz aktivniju ulogu novoizabranog Savjeta mladih imamo sve preduvjete za pokrenuti promjene - kazao je Biličić.

Novi saziv Savjeta izabran je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. srpnja 2021. godine, a konstituiran je na sjednici u Domu mladih. Za predsjednicu je izabrana Vedrana Krstulović-Relija, a gradonačelnik Ivica Puljak i predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić poručili su mladima kako su vrata Grada uvijek otvorena te da upravo oni, mladi moraju biti predlagači svih točaka i politika za mlade.

Drugi dan konferencije protekao je u radnoj atmosferi i predstavljanju splitskih udruga, a najavljeno je i održavanje xSTatic festivala na jesen. Sve aktivnosti vezane uz izradu novog Gradskog programa za mlade bit će objavljene na društvenim mrežama inicijative "Split grad za mlade", stoga pozivamo sve mlade da se uključe i da sudjeluju u kreiranju boljeg i kvalitetnijeg života u gradu Splitu.

Realizacija dijela programa konferencije sufinancirana je sredstvima programa Europske unije Erasmus+.