Ožujak u retrovizoru

19_04_2013 / 11:29h
Ožujak u retrovizoru

Već smo daleko od ožujka, ali korisno je i u ovom mjesecu baciti pogleda ne prethodni i izdvojiti barem deset objava od stotinjak koliko ih je bilo.

Već smo daleko od ožujka, ali korisno je i u ovom mjesecu baciti pogleda ne prethodni i izdvojiti barem deset objava od stotinjak koliko ih je bilo. Uvijek su popularni albumi i prilike da se zaradi koja kuna, ali nekako smo sigurni da takve objave rijetko kome promaknu :)

01. Permakultura se širi Dalmacijom
Počeli su sa akcijama uređivanja vrtova prema načelima permakulture, Permablitz, i već na prvoj akciji imali su podršku od ljudi van Splita, što im je dalo poticaj da nastave - objašnjava jedan od pokretača inicijative.

02. Traže Šibenik po mjeri mladih
Saznali smo s kojim se problemima susreću mladi u Šibeniku i što bi, prema njihovom mišljenju, mogla napraviti lokalna zajednica. Udruge su zatražilo prostor za mlade, a rasprave se na trenutke otimala kontroli...

03. Trenutak za Životinjsku farmu
Životinjska farma, najnoviji je premijerni naslov Gradskog kazališta mladih. Trenutak u kojem se nalazimo kao društvo idealan je za ovakvu predstavu, i za stariju publiku, ali posebno za adolescente.

04. Izgubljena generacija

Sad je već očito da sam pripadnik izgubljene generacije. Jesmo li mi uspješno kondicionirani i lobotomizirani kad ne dajemo nikakav otpor ili je ipak normalno da se čovjek zbunjeno ponaša u ovako šizofrenom okruženju?

05. Po praksu ne treba letjeti!
Vani je, kažu momci koji su praksu odradili u Facebooku, sasvim normalno otići na praksu, to je jedan od načina za isplaćivanje studentskog kredita, a i teško se zaposliti bez ikakvog radnog iskustva.

06. S4S: Iza nas ne stoje prazne riječi
S4S je udruga studenata Sveučilišta u Splitu koja je s radom počela 2008. godine u vrijeme studentskih prosvjeda. - Mnogi su na Sveučilištu shvatili da iza nas ne stoje samo prazne riječi, nego da uistinu djelujemo - zaključuju u razgovoru o svom radu.

07. Ne znamo, ali očekivanja imamo!
Ne poznajemo ni sadašnja prava, mobilnost i mogućnost zaposlenja van Hrvatske su dobre stvari, iskorijenit ćemo korupciju - neke su od izjava gotovo 300 mladih koji su iznijeli svoje stavove i mišljenja o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

08. Za Marjan nema volje i želje
Ono što je privuklo osamdesetak posjetitelja bila je tribina Srđ je vaš, Marjan je naš. Izlagači na tribini bili su Đuro Capor, gost iz Dubrovnika i Srđan Marinić iz Društva Marjan.

09. Split može biti smart city!

Dvorana Sveučilišne knjižnice bila je premalena za sve koji su došli poslušati što se to krije iza parole Split – pametan grad. Koncept pametnog grada (smart city) počiva na šest modula...

10. Tko to sjedi u Savjetu mladih?
Tko su mladi koji će se u Savjetu mladih Grada Splita boriti za druge mlade, jesu li i koliko su društveno angažirani, koji su im konkretni planovi i što smatraju gorućim problemima u Splitu? U mjesec dana, odgovorilo je samo četvero članova...