Možda ste propustili u siječnju

06_02_2013 / 11:58h  |  Foto: Željko Šunjić
Možda ste propustili u siječnju

Brodimo već veljačom, a u siječnju smo imali nekoliko sadržaja koji su vas posebno zanimali ili na koje smo posebno ponosi pa bi bila šteta da budete među onima koji nisu zadržali pogled na njima.

Brodimo već veljačom, a u siječnju smo imali nekoliko sadržaja koji su vas posebno zanimali ili na koje smo posebno ponosi pa bi bila šteta da budete među onima koji nisu zadržali pogled na njima. Ima tu glazbenih tema, priča o dalekom putovanju, biciklistima, tabuima, netoleranciji, povijesti... Svih osamdesetak objava pregledajte ovdje ;)

01
. Sjajan i svjetlucav Let 3
U novu koncertnu godinu klub O'Hara ušao je - sjajno. Tom riječju bi se naime mogao sažeti koncert najpopularnije riječke grupe na ovim prostorima održan prvog vikend nove godine – zabilježili smo ga i riječju i fotografijom.

02. Ana, što će ti Guatemala?!
Mlada Splićanka Ana Vrsalović će na trinaest mjeseci splitsko sunce zamijeniti gvatemalskim. Sljedećih godinu dana u selu Parramos podučavat će engleski jezik u domu za nezbrinutu djecu i zasigurno steći bogato životno iskustvo.

03. NUS nije uspio srušiti sve tabue
Radovi, premda možda ne toliko kontroverzni koliko su mogli biti s obzirom na temu, privukli su velik broj ljudi. Pratili smo NUS u stopu!

04. (Ne) gledajmo hrvatsko
- Ponukana pozitivnim iskustvom išla sam vidjeti Svećenikovu djecu; naravno srijedom, kao i svi pravi Hrvati – a onda napisala komentar koji je privukao popriličan broj klikova :)

05. Sviraju splitski post screamo
Bend Dying In This Place jedna su od zanimljivijih pojava na splitskoj glazbenoj sceni. - Odlučili smo napravit nešto čega u Splitu još nije bilo, neki post screamo - opisuje nam Ške kako je priča započela...

06. Biciklisti zbog straha bez staza
Tribina Biciklizam u Splitu pobudila je nadu u rješavanje problema suživota pješaka, vozača motornih vozila i biciklista na splitskim ulicama. Da li je ikoje obećanje ispunjeno i što se radi kako bi se situacija poboljšala, upitali smo Vedrana Medvešeka.

07. Sve više ljudi želi iskazati otpor
U ponedjeljak navečer Kinoteka Zlatna vrata ugostila je projekcije i tribinu na temu Biti drugačiji - netolerancija i nasilje prema drugima i drugačijima. U duhu naziva tribine, posjetitelje su štitile policijske snage...

08. Važno je da ne zaboravimo povijest
Udruga studenata povijesti Toma Arhiđakon iza sebe ima niz aktivnosti, a sljedeći projekt je obilježavanje dvadesete obljetnice operacije Maslenica. Tom prigodom smo o radu udruge porazgovarali sa Matom Božićem koji izreku historia est magistra vitae živi još od osnovne škole...

09. Made in Iron metalizirali Kocku
Dobro poznati splitski bend Made in Iron u Kocku je ponovno donio dva sata hitova Iron Maidena. Osim vizualnim projekcijama koje su pratile nastup, ovogodišnji nastup bio je bogatiji i za predstavljanje novog vokala - Dina Jelusića koji je pozornost javnosti privukao kao pobjednik dječje Eurovizije 2003. godine.

10. Kvizanje: Čižmešija bez poraza!
U Info zoni se odigralo finale treće sezone Kvizanja. Najviše znanja pokazala je ekipa Tomislav Čižmešija sa 21 osvojenim bodom, samo jednim više od drugoplasiranih Tri Praščića.