Kvizanje: Čižmešija bez poraza!

11_01_2013 / 01:01h  |  Autor: Marja Radić  |  Foto: Rene
Kvizanje: Čižmešija bez poraza!

U srijedu se u Info zoni odigralo finale treće sezone Kvizanja. Najviše znanja pokazala je ekipa Tomislav Čižmešija sa 21 osvojenim bodom, samo jednim više od drugoplasiranih Tri Praščića.

U srijedu se u Info zoni odigralo finale treće sezone Kvizanja u kojem se natjecalo osam ekipa koje su došle do kraja zahvaljujući pobjedama u polufinalnim kvizovima znanja, Tri Praščića, Tomislav Čižmešija, Nismo Došli, Odjel za dijagnostiku i 101 Dalmatinac, te tri ekipe s pozivnicom - Besa kao prošlosezonski pobjednici te Poker Face i Hamza Bey jer su nastupili na 80% Kvizanja pa su zaslužili pogodnost za upornost.

Za razliku od prethodnih finala, nije bilo pitanja s ponuđenim odgovorima, već je svih 40 pitanja bilo postavljeno izravno. Pitanje oko kojega je bilo najviše nedoumica i nejasnoća bilo je za koju vrijednost IQ krivulja inteligencije postiže maksimalnu vrijednost - odgovor je 100. Na pitanje koliko je uzastopnih pobjeda u Kupu Hrvatske ostvario ragbi klub Nada, nitko nije ponudio točan odgovor - šest. Najviše znanja pokazala je ekipa Tomislav Čižmešija u (Jadran Matković, Ivan Relja i Marina Gojsalić) sa 21 osvojenim bodom, samo jednim više od drugoplasiranih Tri Praščića.

Natjecatelji su se složili da je ovo finale bilo teško, čak teže od prethodnih, a najviše pritužbi je bilo na učestalost pitanja o glazbi i brojčanim vrijednostima. Unatoč tome, svi su nešto naučili i pritom se dobro zabavili, a pobjednici su zadovoljni knjigama koje im je za nagradu osigurala izdavačka kuća Fraktura koja je knjigama častila i pobjednike pet polufinalnih ogleda.

Treća sezona Kvizanja organizirane je u sklopu projekta Klub mladih Zona financiranog sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a početak četvrte sezona već je najavljen za travanj. Pripremi svoju ekipu!