Sviraju splitski post screamo

09_01_2013 / 15:13h  |  Autor: KMaja  |  Foto: arhiva benda
Sviraju splitski post screamo

Bend Dying In This Place jedna su od zanimljivijih pojava na splitskoj glazbenoj sceni. - Odlučili smo napravit nešto čega u Splitu još nije bilo, neki post screamo - opisuje nam Ške kako je priča započela...

Premda osnovani relativno nedavno - okupili su se 2011. - bend Dying In This Place jedna su od zanimljivijih pojava na splitskoj glazbenoj sceni. Povodom snimanja drugog demo albuma i skorog nastupa u klubu Kocka, popričali smo sa Škeom, vokalom benda.

- Bend smo osnovali Milina, Car i ja jedne hladne noći u placeu na Splitu 3 di sviraju, ili su svirali, Dispro, Wizard of stone mountain, Talason, VOJNO LICE, Dječaci… i odma krećemo sa autorskim stvarima. Svi slušamo screamo, punk, hardcore, black metal itd. i odlučili smo napravit nešto čega u Splitu još nije bilo, neki post screamo - opisuje Ške kako je priča započela. - Najviše je na nas utjecao američki bend Brother Bear i njihova stvar Dreamcatcher. S njima smo i danas u kontaktu i jako cijene i prate naš rad - kaže Ške.

Kvaliteta Dying In This Place rezultat je toga što okuplja iskusne glazbenike koji su zanat ispekli u većem broju bendova. - Meni je ovo četvrti ili peti bend, sa Dispro-om sam prošao cijelu Europu. Milina je svirao u tonu splitskih bendova, sad je synth u Dječacima, Car je u organizaciji hrpe domaćih i stranih bendova, a Sina je svirao u bendovima Empty Wallets, Stepped Out, PUB i Breed. Mijenjali smo nedavno basista, Pucho nas je napustio i zamijenio ga je Marko, također naš prijatelj. Sve stvari koje radimo sada idu bar pola i za Puchu - ističe Ške.

Posebno ističe povezanost sa publikom, na nastupe gleda kao druženje, a najdraže im je svirati, kaže, u klubovima bez stagea. - Na hardcore/punk sceni se baš i ne gleda publika kao publika, to su sve prijatelji, poznanici, članovi drugih bendova, koji podržavaju jedni druge i sve dijele međusobno kao jedna mala obitelj – objašnjava Ške.

- Na bend gledamo kao na hobi, iako je pank donekle način života. Svi od tog panka nismo ništa zaradili, samo smo izgubili živaca i živaca, ali je i dalje najbolja stvar, ako ništa bar najiskrenija - kaže.

Do sada su svirali po Sloveniji, Hrvatskoj i BiH te imaju objavljen demo album Alma iz 2011. sa pet stvari. Na pitanje kako nastaju njihove pjesme, odgovara: – Milina doma posluša album od Judas Priesta, uhvati ga inspiracija i napravi melodiju. Ne pokušavamo se prilagođavati nikome, naša glazba zvuči onako kako mislimo da bi neki screamo trebao zvučati. Ništa posebno, al' je naše.

Splitska scena ga, van hc/punka - koja se, kaže, svodi na 10 ljudi već godinama - pretjerano ne zanima, a ni glazbena natjecanja nisu u njegovoj sferi interesa. - Ne pratimo baš sport, pogotovo Sina, ja jedino NBA, pa nas ne zanimaju natjecanja. Gitarijade i ostalo ne podržavamo nimalo, ali o tome bi se moglo govoriti danima - kaže Ške.

O planovima za budućnost najavljuje: – Snimit demo u Sule, nakon toga je u planu EU tour, i nadat se da Portland Trail Blazersi mogu više osvojit NBA krunu.

19og u Kocku po drugačije glazbeno iskustvo

Ukoliko ste željni nešto drugačijeg glazbenog iskustva, nipošto ne propustite koncert zakazan 19.01. u Kocki na kojem će uz Dying In This Place nastupati Black Sails i Jaded Hope. Tko zna kada će se ponovo ukazati prilika da uživo čujete tu vrstu glazbe...