Klikaj odabranih deset iz veljače

08_03_2013 / 10:54h  |  Foto: Željko Šunjić, arhiva
Klikaj odabranih deset iz veljače

Dovoljno smo zagrabili u ožujak da bi mogli baciti objektivan pogled na veljaču i izdvojiti sadržaje na koje je vrijedilo klikati, no to ne znači nužno da i imaju najviše klikova :) Skupilo se tu gotovo stotinu objava...

Dovoljno smo zagrabili u ožujak da bi mogli baciti objektivan pogled na veljaču i izdvojiti sadržaje na koje je vrijedilo klikati, no to ne znači nužno da i imaju najviše klikova :) Premda je mjesec bio nešto kraći skupilo se tu gotovo stotinu objava i nije bilo lako izabrati ih deset.

1. Knjiga žalbi: Učimo s miševima!
Vježbe u Kaštelima, cijene školarina, useljenje nove zgrade, neopremljenost, učenju u društvu miševa... tek su neke od tema koje su dekani komentirali na predstavljanju rezultata akcije Knjiga žalbi i pohvala.

2. Mladi osuđeni na Hotel Mama
Na prostoru južne i istočne Europe 50% mladih između 24 i 34 godine i dalje živi s roditeljima, no brojke se znatno razlikuju u zemljama sjeverne Europe, a u SAD-u se događa fenomen bumerang generacije.

3. Nakon festivala starta i časopis
- Još od kada je pokrenut ST-@rt festival nastala je ideja da se proširi priča i sada se okupila kritična masa uključenih sudionika koji mogu izgurati časopis u planiranom ritmu - smatra Špar.

4. Erasmus nije samo obrazovanje
Povodom natječaja za Erasmus, u Info zoni se u srijedu održao Erasmus info dan. Erasmus program razmjene studenata nudi dio studiranja u Europskoj uniji, upoznavanje Europe te stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture.

5. Brecelja Split nije doživio
Marko Brecelj, legendarni slovenski umjetnik, je dan ranije u Zadru napunio kazalište, a u Splitu se okupilo manje od 100 ljudi. Očito se ex-YU scena percipira samo kroz hitove koje imamo prilike slušati na raznim varijacijama pionirskih večeri…

6. Svaki grad svoj Dom mladih ima
Klub Kocka bio je poprištem još jedne tribine na temu Doma mladih na kojoj su, osim nekolicine zainteresiranih Splićana, sudjelovali i predstavnici nezavisne kulturne scene iz Pule, Rijeke, Zagreba i Karlovca..

7. Na Zrinjevcu raste HUB
U Info zoni predstavili su se HUB Zagreb i Global Shapers Hrvatska. HUB koriste individualci ili grupe različitih zanimanja u svrhu obavljanja poslovnih sastanaka i organiziranje događanja, održavanja seminara...

8. Stripovi s epitetom – bučni
Iako Seksualni odgoj uključuje soundtrack, to nije prvi strip s epitetom bučni, a najviše su ponosni na njihov treći strip album Nevidljive priče. Na soundtracku za Pogrde radilo je šest ljudi i ne kriju oduševljenje dobivenim djelom.

9. Đubrivo zasmrdilo Quasi
Prvi nastup Đubriva u Quasimodu poslužio je da vjernoj publici predstave materijal s upravo snimljenog drugog albuma, ali i da odgovore svima koji su zbog poduže koncertne pauze pomislili da su mrtvi - Đubrivo nije mrtvo, nego samo tako smrdi!

10. Kakav derbi! Nedostaje samo bod...
Koreografija, odgođena bakljada Torcide, vrlo dobra atmosfera, propuštene Hajdukove prilike i sporne sudačke odluke – pamtit će se nakon, iz drugog pokušaja, odigranog derbija.