Vikend prije blagdanskog ludila

13_12_2012 / 23:38h  |  Foto: Željko Šunjić, arhiva
Vikend prije blagdanskog ludila

Novi kišni vikend, posljednji prije vrhunca blagdanskog ludila, ima što ponuditi – izložbe, promocije, predstave, koncerte i još jedno novo mjesto zabave… Otkrijte nudimo li vam gdje besplatne ulaznice ;)

Novi kišni vikend, posljednji prije vrhunca blagdanskog ludila, ima što ponuditi – izložbe, promocije, predstave, koncerte i još jedno novo mjesto zabave…

Zbog velikog interesa, u petak navečer će se u Časničkom domu održati čak dvije Ćubijeve predstave Ko radi štrajka od gladi. Na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta još igra nova hvaljena predstava Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet. Iste večeri, na glavnoj sceni HNK održat će se veliki božićni humanitarni koncert Ive Gamulina Giannija i prijatelja među kojima je i Doris Dragović.

U Info zoni se u petak održava promocija strip albuma Vučine autorice Sonje Gašperov te izdavačke kuće 2x2 u čijem su izdanju Vučine i objavljene. U Domu mladih će se otvoriti izložba Kuća (od) betona inspirirane upravo tom zgradom.

Dvadesetak je mogućnosti kako dočekati subotu… Među njima je Petar Grašo u Vanilli, Ivan Zak na brucošijadi u Hemingwayu, tamburaški sastav Štimung u Versima, Viva u Tropicu, Trash Night u O'Hari, Acilectro Night u Kocki, QRT u Quasimodu, In3g u Legendsu…

Tko ne produži spavanje i odluči u subotu ujutro prošetati do Marmontove moći će naučiti ponešto o korupciji, važnosti aktivnijeg sudjelovanja u procesima donošenja odluka i ulozi u demokratskim reformama. Zainteresirani su se vjerojatno već prijavili na radionicu Otvorena mreža koja počinje u 11 sati na FESBu.

Romeo i Julija je najpoznatija ljubavna tragediju svjetske dramaturgije pa otprilike znate što možete od 19:30 očekivati u HNK, ali u teško da možete znati što vas točno čeka u eksperimentalnoj predstavi Taguara u amfiteatru Domu mladih. U nedjelju je repriza ;)

Sve se nema i recesija stišće, a još jedno malo mjesto zabave od ove subote se ucrtava na kartu – otvara Negro. U istoj crnoj noći nastupa i Elemental u Quasimodu, Maršal u Legends baru, Twist off u Lobbyu, a u Jungli se humanitarno partya uz Human rejv. U subotu navečer slave se i najmanje dva rođendana – Kino klub Split slavlje započinje u Kinoteci promocijom publikacije Splitska škola filma - 60 godina Kino kluba Split, nastavlja se retrospektivom odabranih digitaliziranih naslova iz klupske filmske arhive te završava u klubu Kocka uz nastup benda Kundyak Mezhie. U slavljeničkom raspoloženju je i O'Hara koja na svoj rođendan dovodi Gustafe.

U nedjelju će klubovi odahnuti, O'Hara će se prepustiti još jednom Modnom alter egu, a samo će Circus nakon Voodoo Jukeboxa u petak te Banana zvuka u subotu još i u nedjelju ponuditi Azrine hitove.

Budući brucoši, nemojte da vam u svoj ovoj ponudi promakne Smotra Sveučilišta u Splitu – u petak i subotu na raspolaganju su vam ukupno 22 sata da iz prve ruke saznate sve što vas zanima oko upisa i studiranja u Splitu.

Klikajte kalendar događanja, provjerite ono što smo u ovom ionako opširnom sažetku izostavili i otkrijte nudimo li vam gdje besplatne ulaznice ;)