Širi slobodnu wireless mrežu!

12_12_2012 / 10:02h
Širi slobodnu wireless mrežu!

Udruga SOK i volonteri projekta Otvorena mreža organiziraju predavanje i radionicu na kojima će prezentirati projekt i sve zainteresirane naučiti kako mogu pokrenuti i širiti otvorenu i slobodnu wireless mrežu.

Udruga SOK i volonteri projekta Otvorena mreža organiziraju predavanje i radionicu na kojima će prezentirati projekt i sve zainteresirane naučiti kako, uz puno manje truda nego prije, mogu pokrenuti i širiti otvorenu i slobodnu wireless mrežu u svojoj okolini.

Predavanje će se održati u subotu (15.12.) od 11 do 13 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, predavaonica B402, a praktična radionica i demonstracija rada wireless tehnologija održat će se istog dana od 14:30 do 17:30. Na predavanju će predstaviti filozofiju koja je temelj nastanka i razvoja projekta Otvorena mreža te ukratko dati pregled osnovnih elemenata i tehničkih detalja projekta. Radionica je namijenjena svima koji žele sudjelovati u širenju slobodne komunikacije, bilo da su zainteresirani za tehnički i tehnološki dio projekta ili su slobodna i otvorena duha i žele na druge načine poduprijeti realizaciju i širenje projekta u svojoj okolini. Svaki polaznik koji uspješno završi radionicu ima priliku za 80 kuna (pola tržišne cijene) otkupiti wireless router (Tp-Link WR741ND) kojeg je koristio tijekom radionice.

Zbog praktičnih razloga broj slobodnih mjesta za radionicu ograničen je na 10 polaznika, a prijave se primaju do petka na mail [email protected]. Ukoliko kao sponzor ili suradnik želite pomoći i pridonijeti realizaciji i širenju projekta Otvorena mreža obratite se na [email protected].