Program za rujan: Vrati se u Zonu!

07_09_2015 / 12:50h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mirna
Program za rujan: Vrati se u Zonu!

U rujnu se zagrijavamo za još jednu sezonu događanja u Info zoni: sociolozi organiziraju projekcije, okupljaju se ljubitelji filma, ugošćujemo GOOD inicijativu, igramo se na kvizu, izlažemo radove studenata UMAS-a, pričamo o mobilnosti mladih...

Nakon ljetne stanke i ljetnih vrućina, u rujnu se zagrijavamo za još jednu sezonu događanja u Info zoni: sociolozi organiziraju projekcije, okupljaju se ljubitelji filma, ugošćujemo GOOD inicijativu, igramo se na kvizu, izlažemo radove studenata UMAS-a, pričamo o mobilnosti mladih...

Udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa prikazat će, u četvrtak 10. rujna u 20 sati, u Info zoni razgovor s anonimnim zatvorenikom te najnagrađivaniji hrvatski dokumentarni film Što sa sobom preko dana? koji gledatelje upoznaje sa zatvorskim životima plaćenog ubojice, pljačkaša banaka i ubojice iz strasti. Ovim projekcijama Imaginacija nastavlja projekt Što je film bez sociologije? kojim će zanimljive sociološke teme jednom mjesečno približavati javnosti putem filma i razgovora s gostima.

U utorak, 15. rujna u 19 sati, tema razgovora Filmskog kluba bit će Strah u ulici Brijestova čime će ljubitelji filma odati počast nedavno preminulom velikanu horror filma Wesu Cravenu. Novi susret planiraju dva tjedna kasnije, a do tada će dogovoriti i novi film koji će komentirati.

GOOD inicijativa 16. rujna gostuje u Info zoni te će zainteresirane roditelje i predstavnike udruga upoznati s važnosti građanskog odgoja i obrazovanja. Organizacije civilnoga društva dobit će priliku priključiti se kampanji te će se za njih održati informativni sastanak od 10 do 16 sati, a roditelji će od 17 do 18:30 moći sudjelovati u besplatnoj radionici koja će im ponuditi odgovore na pitanja što je građanski odgoj i obrazovanje, zašto je potreban u školi i kako se provodi, koje su prednosti i nedostaci provedbe te ih uputiti u neformalno građansko obrazovanje i aktivnosti civilnog društva.

U srijedu, 16. rujna, navečer selimo u Split Circus jer u 19.30 počinje - interkulturalni pub kviz! U zabavnoj atmosferi natjecatelji će osvijesti koliko znaju o načinu života sugrađana koji su pripadnici drugih kultura te doprinosu različitih kultura hrvatskoj umjetnosti, sportu, kulinarstvu, jeziku… Sudjelovanje je besplatno uz prijavu na infozona.hr/prijava, a ekipe mogu imati od 2 do 4 člana.

Mario Jerić, Josip Perić i Karlo Jović, studenti Dizajna vizualnih komunikacija na UMAS-u, predstavit će na zidovima Info zone svoje radove koji u različitim tehnikama prikazuju ljudske portrete s različitim emocijama. Izložba Pogledi otvara se u subotu, 19. rujna u 20 sati.

LGBT aktivistkinja Mirjana Lolić 21. rujna u 20 sati organizira gostovanje psihologinje Mirjane Nazor. Tema predavanja bit će - Suočavanje i obrana LGBT osoba kod verbalnog i neverbalnog nasilja.

U sklopu kampanje Time to move , koja se s namjerom informiranja mladih o mogućnostima međunarodne mobilnosti provodi u gotovo svim zemljama EU, 23. rujna, u 19 sati gostujemo u kavani i galeriji HOK. Pet mladih ispričat će svoja iskustva o gotovo svima dostupnim mogućnostima putovanjima, studiranja i neformalnih edukacija u inozemstvu. Đeni Macan nedavno se vratila sa još jednog putovanja u nizu - volontirala je na permakulturnoj farmi na Tajlandu; Marija Pranić iskusila je život Erasmus studenta te dio studija računarstva provela u Portugalu; Jakov Kusić proputovao je gotovo cijeli svijet couchsurfajući za male novce; Patryk Osuch u Wroclavu studira kroatistiku i trenutno je na Radio Splitu na Erasmus stručnoj praksi; Kristina Tešija besplatno je putovala u pet europskih zemalja te na neformalnim edukacijama diskutirala o različitim temama - ljudskim pravima, interkulturalnom dijalogu, predstavljanju na tržištu rada, komunikaciji za udruge i problemima Europske unije.

Prati aktivnosti Info zone na infozona.hr/program!

Dovedi ideju u Zonu – predloži događanje!

Pozivamo udruge ili pojedince da realiziraju svoje aktivnosti za mlade u prostoru Info zone. Imaš li ideju ili želju što bi trebalo biti u programu događanja u Zoni - javi se na goran[a]infozona.hr. Predloži predavanje, tečaj, radionicu, prezentaciju, tematsku večer ili neko sasvim novo edukativno, kulturno ili zabavno događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih u Splitu. Ako imaš potrebna znanja i vještine ili znaš nekoga tko ih ima, možda nam možeš pomoći i u realizaciji.