Imaginacija o zatvorskom životu

02_09_2015 / 17:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: stosasobom.com
Imaginacija o zatvorskom životu

Udruge Imaginacija u Info zoni će prikazati razgovor o zatvorskim iskustvima sa anonimnim zatvorenikom te dokumentarni film Što sa sobom preko dana? čime nastavlja projekt Što je film bez sociologije?

Udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa u četvrtak, 10. rujna u 20 sati, u Info zoni će prikazati razgovor o zatvorskim iskustvima s anonimnim zatvorenikom te najnagrađivaniji hrvatski dokumentarni film Što sa sobom preko dana?

>> Pročitaj rujanski program događanja u Info zoni 
>> Prati aktivnosti u Info zoni na infozona.hr/program

Dokumentarni film Ivone Juka iz 2006. godine prati skupinu osuđenika u kaznionici Lepoglava, angažiranih za rad na zatvorskoj predstavi, no zapravo gledatelje upoznaje sa zatvorskim životima plaćenog ubojice, pljačkaša banaka i ubojice iz strasti. Živopisni trojac odslužuje različite kazne za različita zlodjela, rade različite poslove te različito žive čak i u mjestu gdje su naizgled svi unificirani.

>> Lajkaj Imaginaciju - splitsko društvo sociologa

Ovim projekcijama Udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa nastavlja projekt Što je film bez sociologije? kojim će zanimljive sociološke teme jednom mjesečno približavati javnosti putem filma i razgovora s gostima.