GOOD u Zoni za roditelje i udruge

05_09_2015 / 11:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: goo.hr
GOOD u Zoni za roditelje i udruge

GOOD inicijativa gostuje u Info zoni te će zainteresirane roditelje i predstavnike udruga upoznati s važnosti građanskog odgoja i obrazovanja. Organizacije će dobiti priliku priključiti se kampanji, a roditelji će moći sudjelovati na radionici.

GOOD inicijativa 16. rujna gostuje u Info zoni te će zainteresirane roditelje i predstavnike udruga upoznati s važnosti građanskog odgoja i obrazovanja. Organizacije civilnog društva dobit će priliku priključiti se kampanji, a roditelji će moći sudjelovati na besplatnoj radionici.

>> Pročitaj rujanski program događanja u Info zoni
>> Prati aktivnosti u Info zoni na infozona.hr/program

Sastanak s organizacijama civilnog društva održat će se od 10 do 16 sati te će se sudionici upoznati s aktualnom kurikularnom reformom, rezultatima istraživanja građanske pismenosti te mogućnostima uključivanja u kampanju za kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u obrazovni sustav. Za sudionike je osiguran ručak, a po potrebi će biti pokriveni i troškovi prijevoza i smještaja. Ispunjenu prijavnicu potrebno je do 6. rujna poslati na [email protected].

Besplatna radionica za roditelje održat će se od 17 do 18.30 a roditeljima će ponuditi odgovore na pitanja što je građanski odgoj i obrazovanje, zašto je potreban u školi i kako se provodi, koje su prednosti i nedostaci provedbe te ih uputiti u neformalno građansko obrazovanje i aktivnosti civilnog društva. Prijave su otvorene do 14. rujna na [email protected].

>> Pročitaj više o GOOD inicijativi na goo.hr
>> Lajkaj GOOD inicijativu


Cilj građanskog odgoja i obrazovanja jest razvijanje građanske kompetencije učenika kao aktivnih i odgovornih građana. Građanski odgoj i obrazovanje usmjeren je na razvoj građanske kompetencije, odnosno na razvoj vještina, znanja i stavova učenika kao aktivnih i odgovornih građana. GOOD inicijativa pokrenuta je 2008. godine te okuplja organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima i koja se zalaže za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav.

Navečer zabava i učenje uz interkulturalni pub kviz

GOOD inicijativa i Info zona u srijedu, 16. rujna, u 19:30 u Split Circusu organiziraju interkulturalni pub kviz koji je već gostovao u Čakovcu, Daruvaru, Zagrebu i Kninu. U zabavnoj atmosferi osvijestite koliko znate o sugrađanima koji su pripadnici drugih kultura i njihovima načinima života te doprinosu različitih kultura našoj zajednici i našim identitetima, jeziku, umjetnosti, popularnoj kulturi, sportu pa i kulinarstvu. Već sada prijavi ekipu od najmanje dva člana na infozona.hr/prijava!