Playdrama zimuje u Quasiju

01_12_2015 / 08:50h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Playdrama / Press
Playdrama zimuje u Quasiju

Kazalište Playdrama u prosincu zimuje u splitskom klubu Quasimodo: početkom mjeseca izvodit će se predstave Ljuljačka za dvoje i Picasso.

 Ljuljačka za dvoje na rasporedcu je 2. 12., 4. 12., 5. 12. i 6. 12 (sve izvedbe počinju u 20 h). Podsjećamo riječ je o drami prema tekstu Williama Gibsona (treba reći da ga je prevodila i prilagođavala upravo Anastasija Jankovska) i u režiji Elvisa Bošnjaka, u kojoj uloge tumače mladi splitski glumci Anastasija Jankovska i Ivan Baranović.

>> Osvrt na Ljuljačku za dvoje
>> Intervju s Ivanom Baranovićem
>> Intervju s Anastasijom Jankovskom

Predstava Picasso, koja je premijerno izvedena još 2011., vraća se nakon pauze na scenu te će u klubu Quasimodo proslaviti 50. izvedbu. Na rasporedu je 9., 10., 11. i 12. 12. U ovoj drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja njihovoj ideologiji ili je ne veliča. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti na kojoj namjeravaju "predstaviti" i Picassa. Sva djela izložena na ovom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako da je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj mora sam izabrati djelo koje će biti spaljeno. Režiju potpisuje Nenni Delmestre, a igraju Elvis Bošnjak i Lana Helena Hulenić. Za izvedbu gđice Fisher Lana Helena Hulenić dobila je nagradu Ivo Fici na Festivalu glumca u Vinkovcima za najbolju mladu glumicu/glumca do 28 god.

Ulaznice za sve izvedbe mogu se kupiti u klubu Quasimodo do sat vremena prije izvedbe, ali i online putem sustava Croatia Tickets. Za informacije i rezervacije potrebno je javiti se na broj 091 411 7770.