Izabrana Vijeća u kulturi

03_12_2013 / 14:07h  |  Autor: I.Z.
Izabrana Vijeća u kulturi

Završen je natječaj za Vijeća u kulturi Grada Splita, kandidature su izazvale različite reakcije, a Vijeća su ovih dana dobila i nove članove. Natječaj je bio poprilično nejasan, ali nadamo se transparentnijem radu Vijeća...

Na okruglom stolu održanom u travnju Maja Munivrana, pročelnica za kulturu i umjetnost Grada Splita, kritike kulturnjaka uglavnom je preusmjerila prema Vijeću u kulturi te pozvala nezavisnu scenu da predloži svoje kandidate na natječaju. Natječaj je završen, kandidature su izazvale različite reakcije, a Vijeća su ovih dana dobila i nove članove.

>> Burna rasprava o kulturi u Splitu
>> Nezavisna scena nije slala svoje kandidate: krenite na Vijeća u kulturi!


Info zona je i na ovom natječaju isticala važnost kandidiranja mladih te smo za članstvo u Vijeću u kulturi za knjigu, nakladništvo i knjižničnu djelatnost predložili Marija Glavaša, našeg dugogodišnjeg suradnika čija je kandidatura i prihvaćena.

Nažalost, za razliku od, primjerice, natječaja za Savjet mladih Grada Splita, za koji je postojao detaljan obrazac za prijavu, natječaj za Vijeća u kulturi bio je poprilično nejasan te se od predlagatelja tražilo samo obrazloženje kandidature, što je rezultiralo različitim predstavljanjem kandidata pa je tako bilo i kandidatura bez priloženog životopisa. Ipak, nadamo se transparentnijem radu Vijeća i kvalitetnijoj natječajnoj proceduri za četiri godine, kada će se raspisati novi natječaj.