Predstave: od Pervana do Šubića

08_11_2012 / 00:30h
Predstave: od Pervana do Šubića

Prema kraju tjedna u splitskoj ponudi događanja našlo se čak desetak predstava od kojih neke niste imali priliku prije pogledati, a neke ćete moći doživjeti u drugačijem okruženju....

Prema kraju tjedna u splitskoj ponudi događanja našlo se čak desetak predstava od kojih ste neke niste imali priliku prije pogledati, a neke ćete moći doživjeti u drugačijem okruženju.

U četvrtak i petak u Domu HV na Poljudu gostuje Željko Pervan sa svojom stand up komedijom Na rubu Europe. Najbolji stand up komičar i majstor sarkazma dotaknut će se svih aktualnih polemika oko ulaska u EU, ali i drugih aktualnih tema hrvatskog društva koje muče malog čovjeka.

Nakon listopadske premijere i pozitivnih kritika, predstava Srce veće od ruku kazališta Play Drama ponovno se vratila u Dom mladih i sve do subote priča priču o dva bračna para zarobljena u neobičnom ljubavnom četverokutu.

Gradsko kazalište mladih u četvrtak još jednom donosi porciju smijeha uz Grumblijeve kronike – lutkarsku predstavu koja parodira sve svemirske filmove i razbija predrasude da su takve predstave samo za djecu. U petak, ako već niste u listopadu, možete pogledati i Veneru u krznu - duhovitu scensku bravuru koja pred publiku postavlja pitanje o ravnopravnosti spolova i tko zapravo kime vlada – muškarci ženama ili žene muškarcima? Muško -ženski odnosi na istim daskama će se obrađivati i u subotu, ali uz političke i socijalne teme u stand up cabaretu Bluz Guz, s Arijanom Čulinom i Stojanom Matavuljom.

Subotnja večer bit će bogatija i za monodramu Zijaha Sokolovića – u Villi Rosina uz Cabaret dobijete red smijeha, red jela :)

Nacionalno kazalište u četvrtak na Sceni 55 može pomoći u savladavanju srednjoškolske lektire uz predstavu Preobrazba koja je premijerno izvedena u ožujku, a u petak je na repertoaru premijerna izvedba crne komedije Kaćuše. U subotu na kazališne daske dolazi Nikola Šubić Zrinjski u operi Ivana Pl. Zajca.