Ovo je izbor 10 svibanjskih...

11_06_2013 / 22:35h
Ovo je izbor 10 svibanjskih...

Znate već da je u našem mjesečnom rezimeu najmanje važno koliko je tekst imao klikova ili album lajkova, a najviše koliko je koristan i originalan. Nije bilo lako izdvojiti samo deset objavljenih sadržaja u svibnju...

Znate već da je u našem mjesečnom rezimeu najmanje važno koliko je tekst imao klikova ili album lajkova, a najviše koliko je koristan i originalan. Nije bilo lako izdvojiti samo deset objavljenih sadržaja u svibnju pa su neke zanimljive objave ipak ostale samo u arhivi…

01. Za Dom mladih - idemo zajedno!
U razgovoru sa Natashom Kadin, predsjednicom KUM-a, saznali smo sve o Platformatu, ali nismo odoljeli pitati je i što se sve promijenilo njenim dolaskom na čelo najpoznatije splitske udruge mladih za mlade.

02. Porinovci: Na faxu griješite i učite
Od mladih splitskih kreativaca nagrađenih Porinom saznali smo kako je došlo do dobitnih suradnji, odakle crpe ideje te par savjeta za mlade koji se tek upuštaju u svijet vizualnih umjetnosti.

03. S faxa na posao, a prije u Dublin
Dobili su priliku u Irskoj steći nova iskustva i primijeniti svoja fakultetska znanja. Osam tjedana obavljali su stručnu praksu u Dublinu i to nezaboravno iskustvo preporučuju svima, posebno nezaposlenim mladim ljudima. Mi, za početak, preporučamo pročitati ovaj razgovor :)

04. Gorući problemi: problemi mladih
Gorući problem Splita su odlazak mladih i nezaposlenost mladih - istaknuto je na samom početku tribine "Razvojni prioriteti grada Splita u sljedeće četiri godine" koja je dovela brojne stručnjake i znalce, ali i gradonačelničke kandidate i kandidatkinje.

05. One su jurišale autostopom!
- Nije teško pronaći motivaciju za ovakav podvig; putujemo bez novca, upoznajemo ljude, zemlje i običaje i iskušavamo svoju toleranciju – komentirale su tri poljske studentice koje su sudjelovale u avanturi zvanoj Auto Stop Race.

06. Tražite staž sami, vrijedan je!
Na tribini na temu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa tražila se sjedalica više. Imati ovih godinu dana je velika vrijednost. Samo treba uvesti kriterije praćenja poslodavaca te nadzor cijelog zakona – jedan je od zaključaka.

07. Zapadna podvala
Vrlo je važno za građane Splita da prostore svoga grada ne gledaju kroz prizmu novotarija već kvalitete i propuštenih prilika. Zapadna obala je jedan jasan primjer kako ne treba gospodariti gradom i njegovim prostorima, počevši od početne razine planiranja, preko realizacije do činjenice što nam finalni proizvod sada predstavlja i što će nam u budućnosti predstavljati – napisao je mladi arhitekt u svojoj kolumni te izazvao popriličan interes javnosti jer struka se do tada nije oglašavala.

08. Hoće li studenti ostati gladni?
Studentski zbor Sveučilišta u Splitu organizirao je tribinu o studentskoj prehrani. Glavna tema je bila uredba prema kojoj cijena menija raste za gotovo 30%, limit pada na 12 kuna, a upola se smanjuju i dnevna prava studenata...

09. Vicevi i kopije ne dolaze u obzir
Saznali smo iz prve ruke što nam ekipa iz Studija smijeha donosi ovoga u Split, a pitali smo ih i imaju li savjet za Splićane zainteresirane za svijet stand up komedije.

10. Ovo nisu predizborna obećanja
Jedna od posljednjih odluka splitskog Gradskog vijeća prije lokalnih izbora bilo je usvajanje novog Gradskog programa za mlade. Iako podsjeća na zbirku predizbornih obećanja, riječ je o službenom gradskom dokumentu.