Zona: U veljači nove radionice

03_02_2014 / 02:34h  |  Autor: I.Z.
Zona: U veljači nove radionice

Nakon poprilično zgusnutog siječnja, u veljači rušimo nove granice dovođenjem kazališta u Zonu, no započinjemo i Foto školicu, a zbog pokazanog interesa i ponavljamo neka događanja.

Nakon poprilično zgusnutog siječnja u kojem smo u dvadesetak kvadrata ugurali čak 17 različitih aktivnosti, od edukacija i predavanja do književnih večeri i izložbi, u veljači rušimo nove granice dovođenjem kazališta u Zonu, no započinjemo i Foto školicu, ponavljamo predavanja o Erasmus stručnoj praksi i radionicu o nasilju u srednjoškolskim vezama… No, krenimo redom.

Ako prvog utorka u veljači (4. 2.) u 19:30 dođete u Zonu, ugledat ćete izložbu Umjetnost od papira. Polaznice radionice Decoupage, origami, kašir predstavit će dio svojih radove nastalih u prethodna tri mjeseca.

Ako ste u siječnju propustili naučiti kako se piše žalba, imate priliku to naučiti i u veljači. Svako drugog ponedjeljka u mjesecu (10.  i 22. veljače.) od 16 sati dostupno je besplatno Malo pravno savjetovalište za mlade u kojem možete dobiti savjet za svoje pravne probleme i dileme. Mlada pravnica ne pomaže vam samo u pisanju žalbi, nego i u pribavljanju dokumenata i slično, a ponekad i u nekim zahtjevnijim procesima.

U utorak, 11. veljače, od 12 sati ćemo ugostiti regionalna raspravu na temu mogućnosti i potreba mladih s invaliditetom koju organizira zagrebačka Udruga Zamisli. Na linku možete pročitati više informacija i ispuniti prijavnicu. U gostima će biti i Nova Akropola koje će u četvrtak 13. veljače u 18 sati održati predavanje Hramovi Egipta.

Već spomenutog utorka, 11. veljače, u 19:30 kreće Foto školica koju će ponovno voditi Veljko Martinović - školovani fotograf i iskusni fotoreporter čiju izložbu upravo možete pogledati u galeriji Fotokluba Split. Prošle godine smo imali više od 200 kandidata pa spremno dočekajte 4. veljače u 13 sati kada na infozona.hr/fotografska ponovno otvaramo prijave. Zatvaramo ih čim popunimo sva mjesta! 

Zbog velikog interesa stručnih službi srednjih škola 15. veljače ćemo ponoviti jednodnevnu radionica namijenjenu sprečavanju nasija u srednjoškolskim vezama. Zonu bez nasilja vodit će psihologinje Janina Pavić i Tina Kvartuč. Prijave su već otvorene na infozona.hr/radionica.

Zbog velikog broja upita i nedoumica koje je izazvao početak provedbe novog programa Europske unije pod nazivom Erasmus+ ponovit ćemo i Info caffe: Erasmus stručna praksa. Djelatnice Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu 19. veljače u 18 sati bit će spremne za sva pitanja o procesu prijave i mogućnostima koje se nude studentima.

Od 21. veljače u 19 sati u Zoni kreće Kazališno-socijalni laboratorij! Kazališna umjetnica i pedagoginja Martina Kartelo vodit će radionice forum teatra kroz koje će polaznici učiti o glumačkim tehnikama i kazalištu ali i diskutirati o problemima mladih te tako stvarati predstavu s kojom će se krajem ožujka predstaviti javnosti. Prijave su na infozona.hr/kazaliste!

Konceptom Info kopča omogućavamo mladima da se, putem dinamičnih prezentacija petoro predstavljača, u manje od 35 minuta informiraju o pet različitih korisnih, edukativnih i zanimljivih tema. U veljači gostujemo kod učenika Ekonomsko-birotehničke škole.

Deset udruga mladih iz regije ponovno će u Zoni osnaživati svoje kapacitete sudjelovanjem na trodnevnim radionicama, nastavljaju se i Mala škola crtanja, Radionica radijskog novinarstva, Tečaj znakovnog jezika i Radionica stripa. Premda joj je samo 28 dana, veljača neće ostati zakinuta ni za Bookara šou u režiji Marija Glavaša o čemu će Marijo na vrijeme reći koju informaciju više. Na vrijeme ćemo vam reći i moguće promjene u programu te najaviti dva potencijalno moguća iznenađenja - samo redovito klikajte infozona.hr ;)

Aktivnosti se provode u sklopu četiri projekata

Aktivnosti se provode u sklopu projekata Klub za mlade Zona, Navuci se na strip! i Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ financiranih od Ministarstva socijalne politike i mladih (MSPM) te projekta Regionalni informativni centar za mlade Info zona financiranog od MSPM-a i Grada Splita.