Rasprava: mladi s invaliditetom

31_01_2014 / 13:45h  |  Autor: A.M.
Rasprava: mladi s invaliditetom

Regionalna rasprava na temu mogućnosti i potreba mladih s invaliditetom okupit će osobe s invaliditetom, osobe koje rade s mladima s invaliditetom te donositelje odluka. Prijave su otvorene za sve zainteresirane!

 U prostoru Info zone održat će se, 11. veljače od 12 do 16 sati, regionalna rasprava na temu mogućnosti i potreba mladih s invaliditetom, a organizira je Udruga Zamisli u suradnji s Info zonom.

Ako ste iz iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske ili Zadarske županije, ako ste mlada osoba s invaliditetom (15 do 30 godina), ako radite ili biste trebali raditi s mladima s invaliditetom ili ste donositelji odluka, prijavite se i podijelite svoje mišljenje!

Na regionalnoj raspravi sudionici će diskutirati o podršci, socijalnoj skrbi, zapošljavanju i obrazovanju u njihovoj regiji. Metoda rada u malim grupama uz četiri facilitatora koji brinu da se fokus drži na temi i da svi maju jednaku mogućnost sudjelovati u okviru raspoloživog vremena, jamstvo je da će se čuti sva mišljenja i svi prijedlozi. Jedan je dio predviđen i za predlaganje novih ideja i razmišljanje o aktivnijem životu mladih s invaliditetom u zajednici.

Regionalna rasprava održava se u okviru projekta MOST između nas koji financira Europska komisija putem programa Mladi na djelu. Ovim se projektom želi potaknuti rasprava na temu mogućnosti i potreba mladih s invaliditetom.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje ako ste mlada osoba s invaliditetom ili ovdje ako ste osoba koja radi s mladima s invaliditetom ili donositelj odluka.