Vrhunski surf rock Molestersa

10_03_2014 / 14:38h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: FB
Vrhunski surf rock Molestersa

Kocka je u petak ugostila svjetski poznate surf rockere iz Siska The Bambi Molesters. Oni su svojom uigranošću i besprijekornom svirkom opravdali sva očekivanja, te su još jednom dokazali da su vrhunski surf rock bend.

Kocka je u petak ugostila svjetski poznate surf rockere iz Siska The Bambi Molesters, a splitski bend Magnolija zagrijao je atmosferu prije njihovog nastupa. Molestersi u skoro 20 godina postojanja iza sebe imaju pet studijskih albuma, sedam nagrada Porin, bili su predgrupa R.E.M.-u, a neke njihove pjesme poslužile su kao odlična glazbena podloga za nekolicinu filmova i serija.

Nešto malo prije 23 sata na ulazu u klubu stvorila se poprilična gužva pa se u redu čekalo za kupnju karata što je bio znak da će Kocka biti ugodno ispunjena. Oko 23 i 15 Magnolija je počela sa zagrijavanjem publike. Bend je osnovan 2007. godine, a iza sebe imaju dva dema i trenutno rade na trećem. Magnolija je solidno zagrijala publiku, a tijekom svog nastupa ispričali su se publici u slučaju da nisu savršeno uigrani. To im je bio drugi nastup u novom sastavu i njihov prvi koncert u Kocki.

Publika je Magnoliju ispratila glasnim pljeskom, a par minuta nakon ponoći na pozornicu su izašli Molestersi koji su koncert započeli pjesmom Wanganui, a zatim su uslijedile Point Break i Wrong Turn. Publika je na prvih par pjesama bila pomalo uspavana, ali uskoro su ih razbudile Point of No Return i Theme From Slaying Beauty. Do usijanja atmosfere došlo je prilikom izvedbe pjesme Chaotica koja je bila uvrštena na soundtrack serije Breaking Bad. Rasplesanu publiku razveselila je i obrada California Sun uz koju je većina i zapjevala poznate stihove Ramonesa. Na red je zatim došla Malaguenia nakon koje su se Molestersi najavili kraj koncerta.

>> Program Kocke u ožujku: od Molestersa do snova

Željni dobre svirke, publika je uz povike oćemo još vratila Molesterse na bis čak dvaput. Odsvirali su Cecilia Ann i Latinia te pobrali glasne ovacije koje su svojom odličnom svirkom definitivno zaslužili. Po povratku na drugi bis, na pozornicu je izašao samo gitarist Dalibor Pavičić i počeo svirati Rock and Roll Friend nakon čega mu se pridružio klavijaturist, a gitarist Dinko Tomljanović preuzeo je ulogu bubnjara. Zanimljiv trenutak dogodio se pri samom kraju koncerta kada je netko iz publike basistici Ladi poklonio crvenu ružu. Bend se zahvalio splitskoj publici i oko 1 i 30 koncert su priveli kraju dok ih je jedan dio publike pokušao još jednom vratiti na bis. Za one neumorne i željne plesa pobrinuo se DJ Mononjoke koji je svojim raznovrsnim repertoarom posjetitelje kluba zabavljao do sitnih jutarnjih sati.

Molestersi su svojom uigranošću i besprijekornom svirkom opravdali sva očekivanja, te su još jednom dokazali da su vrhunski surf rock bend koji s razlogom uživa svjetsku popularnost.