Od Molestersa do snova u Kocki

27_02_2014 / 14:55h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Od Molestersa do snova u Kocki

Kocka u ožujak ulazi punom snagom, za krnjevalski utorak spremna je rekordna lista DJ-eva, na pozornicu napokon dovodi The Bambi Molesters, a na radionicama možete izraditi i hvatač snova...

Ožujak počinje vikendom pa tako i Kocka u novi mjesec ulazi punom snagom -  uz Freestyle On The Block. Žestoki okršaj hip-hopa i break-dancea dogodit će se na flooru u indoor skate parku (pored kluba) 1. i 2. ožujka, a za večernji after u klubu zaduženi su DJ Tzek iz Zagreba te splitski Replection Soundsystem.

U ponedjeljak (3. 3.) na klubsku pozornicu dolazi sarajevski bend Regaining the Crown koji već godinu dana svira brutalni hc/beatdown s primjesama metala i melodic hardcore žanra. Za krnjevalski utorak (4. 3.) spremna je rekordna lista DJ-eva - Braco Plakaluša (HardCore/Metal), Jadran (PunkRock/Garage Punk), Kokica (Fini Trash), Iva (Ska), Shegrt (Dub), Maslo (Dubstep), Iko Điko (Trap/Grime) i DJ Presing b2b DJ Laser (Rave). Ni u srijedu zvučnici ne miruju jer na Reggae slušaoni Adi i Flegma posjetitelje vode back to the roots.

Prvi petak u ožujku (7. 3.) napokon u Kocku dovodi toliko nagrađivane i diljem svijeta hvaljene surf-rockere – The Bambi Molesters. Prije Bambija publiku će zagrijati splitska Magnolija – u njihovom višegodišnjem autorskom stvaralaštvu može se pronaći od balada do metala. Peteročlani bend U pol' 9 kod Sabe dolazi rasplesati još jedan PlesnjaQ - u subotu, 8. ožujka. Za njihov akustični aktivizam priča se da je na raskrižju indie popa i cabareta.

Prema sredini mjeseca Kocka će se od srijede (12. 3.) približavati uz još jednu Jazz večer, iduće večeri (13. 3.) uz bas dionice i plesne ritmove GartzSounda, u petak (14. 3.) techno zvukom Kend večeri te u subotu (15. 3.) uz hip hop balkanskog gangsta fenomena - Prti Bee Gee.

Techno ritmove u podrum Doma mladih dovode i LoopJunkiesi jer im u goste 21. ožujka stiže riječki dvojac pod imenom Out of Trolley. Iduće večeri (22. 3.) uz promociju vrijednosti antirasizma i antira pokreta, nakon Zagreba te prije Osijeka i Rijeke, dolazi Anit-ra night na kojem zabavu najavljuju novosadski Red Union, zagrebački Cherkezi United i splitski Špurijus.

Niz glazbenih događanja u ožujka Kocka će završiti u četiri koraka. Zadnje srijede (26. 3.) možete poslušati energični garažni rock benda Vlasta Popić koji iza sebe ima 60 koncerata diljem regije i brojne pohvale. Iduće večeri (27. 3.) moći ćete poslušati glazbeni produkt druženja ekipe Kiše metaka i DJ VRH-a pod nazivom Lokva čahura, a u petak (28. 3.) će pozornicu dijeliti čak tri punk benda – zagrebački all girl bend Bleeding on Wednesday, hrvatsko-slovenski bend Intrigue te splitski Stepped Out. U subotu (29. 3.) Desinence mortification, grinderi koji haraju po binama od 1993. godine, drugi put dolaze u Split, a pridružit će im se splitski bend Gluttony koji death metal sviraju od 2011. godine.

Svirajte, crtajte, fotošopirajte ili izradite hvatač snova

Od 4. ožujka počinje ciklus radionica sviranja didgeridooa, najpopularnijeg australskog instrumenta koji su svirali Aboridžini. Prijave su na [email protected]. Pridružiti se možete i ekipi na likovnim radionicama, strip radionicama, Photoshop radionicama… Zanimljivo zvuče i Dream-Catcher radionica na kojoj možete izraditi hvatač snova te Cut-Fold Glue radionica (Prvotni termin je pomaknut na 26. ožujka!) uz koju također možete razvijati svoju kreativnost. Prijave za radionice su na [email protected]. Open box knjižnica otvorena je od utorka do četvrtka, od 17 do 20 sati.

Uštedi koju kunu na kraju ili početku

Ako se ni do ožujka niste oporavili od siječanjske besparice onda će vam barem malo pomoći besplatna ulaznica za zadnji događaj u veljači uz Bamwise ili maškarani tulum prvog ožujskog utorka… Pošaljite nam na fejs ime, prezime i razlog slanja pa možda nešto i uštedite ;)