Vox Animae uz goste iz Žiline

24_08_2012 / 00:46h
Vox Animae uz goste iz Žiline

Imamo priliku poslušati djela klasičnih i suvremenih autora u izvedbi dvaju nagrađivanih mješovitih zborova – splitskih Vox Animae i njihovih gostiju iz slovačke Žiline...

Ovog petka u crkvi svetog Dominika sa početkom u 20 sati imamo priliku poslušati djela klasičnih i suvremenih autora u izvedbi dvaju nagrađivanih mješovitih zborova – splitskih Vox Animae, pod ravnanjem Tomislava Veršića, i njihovih gostiju iz slovačke Žiline (Miešaný zbor Žilina) pod ravnanjem Štefana Sedlickog.

Sa voditeljem jedinog aktivnog splitskog necrkvenog zbora pričali smo krajem prošle godine, kada je upozorio na probleme sa kojima se susreću. Situacija se nažalost nije popravila, no to nije zaustavilo niz koncerata koji je zbor održavao u gradu i okolici.

Nastup sa Mješovitim zborom Žilina prvi je dio međunarodne suradnje sa Republikom Slovačkom, povodom 1150. obljetnice dolaska Svete braće Ćirila i Metoda u Veliku Moravsku, a cilj je projekta podsjetiti na zajedničku kulturnu baštinu slavenskih naroda.

Ukoliko ne stignete na izvedbu u petak, nova vam se prilika pruža u subotu, u Strožancu, gdje će se u crkvi Gospe od Siti sa početkom u 20 sati održati isti program.