Dolazi velikan svjetskog stripa!

23_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Boro Pavlović
Dolazi velikan svjetskog stripa!

- Teže je uspjeti u Splitu nego u Parizu - jednom je prigodom Pavlović objasnio zašto hrvatska javnost ne zna za njegov zavidan opus poznat diljem svijeta. U petak gostuje u Klubu Zona na Stripaškom kružoku!

Boro Pavlović u petak, 25. studenog u 20 sati, gostuje u Klubu Zona! Gostovanjem velikog imena svjetske strip scene počinje nova sezona Stripaških kružoka - druženja zaljubljenika u strip uz razgovor o stripu.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona u studenom 

- Teže je uspjeti u Splitu nego u Parizu - jednom je prigodom Pavlović objasnio zašto hrvatska javnost ne zna za njegov zavidan opus poznat diljem svijeta. Strip karijeru započeo je 1985. te još uvijek crta za inozemna tržišta. U suradnji sa velikim francuskim izdavačem Les Humanoides Associés te s Cristianom Perrisinom 2002. godine kreirao je svjetski poznat serijal El Nino koji je preveden na 16 jezika i tiskan na tri kontinenta. Rođen je 1954. u Tuzli, diplomirao je u Ljubljani na Akademiji likovnih umjetnosti, a trenutno živi u Splitu. Na gostovanju u Klubu Zona sa domaćinom Ivanom Svagušom pričat će o svojoj karijeri te otkriti detalje o novom stripu na kojem radi.