U studenom se dođi grijati u Zonu!

30_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
U studenom se dođi grijati u Zonu!

Pletenje, Lego, drabble, matura, nebo, film, strip, književnost, bicikle, putopis, otoci, papir, permakultura, Srce i rodni odnosi tek su neke od tema izložbi, druženja, predavanja i edukacija u studenom.

Sve kraći dani, 80 sati programa i petnaestak događanja u listopadu te iz dana u dan sve brojnija publika odlična su najava za još bogatiji program Kluba Zona u studenom. Pletenje, Lego, drabble, bicikla, matura, nebo, film, strip, književnost, bicikle, putopis, otoci, papir, permakultura, Srce i rodni odnosi tek su neke od tema izložbi, druženja, predavanja i edukacija.

KLUB ZONA U STUDENOM

Izložba Done Tomić i Marka Perčića: Nebo / 2. 11. u 18:00
Kvizanje: Hrvatski otoci* / 2. 11. u 20:30
Književna čajanka: Alkemičar / od 4. 11. u 20:00
Biciklopopravljaonica / 5. 11. od 12:00 do 16:00
Večeri društvenih igara / subotom od 20:00
Srce u Zoni / nedjeljom u 18:00
Književni klub: Lovac u žitu / 8. 11. u 19:30
Putopis: Priče backpackerice / 9. 11. u 20:15
Filmski klub / 15. 11. u 19:00
Papirologija - predmeti od papira* / 17. 11. u 20:00
iTHEom u Zoni: Književna kritika / 22. 11. u 19:30
Klub kockice - Lego kao hobi za odrasle / 23. 11. u 19:00
Radionica pisanja drabblea* / od 24. 11. u 17:30
Permakulutura u Zoni / 25. 11. u 17:30
Stripaški kružok: Boro Pavlović / 25. 11. u 20:00
MŠS: Rodni odnosi u vremenu krize / 29. 11. u 19:30
Radionica pletenja* / od 30. 11. u 17:30


*Rezerviraj svoje mjesto putem prijavnice na klub.infozona.hr


U studenom će se koautorskom izložbom u Klubu Zona predstaviti Dona Tomić i Marko Perčić. - Preklapanje toka misli i naizgled potpuno nepovezanih ilustracija prikazuju savršeno izbalansiran Kaos koji se odvija ispod svakog i najsitnijeg komada Neba - objasnili su autori postav izložbe Nebo koja će se otvoriti 2. studenog u 18 sati te će u Klubu Zona biti otvorena do kraja mjeseca.

Dona Tomić rođena je 1988. godine, a prvu samostalnu izložbu imala je 2009. godine nakon čega je uslijedio niz izložbi u Hrvatskoj i regiji. Ovo joj je prva umjetnička suradnja sa Marko Perčićem koji je rođen 1981. godine, po struci je brodomehaničar, ali po pozivu tonac koji živi i radi na binama te stvara i svira u Kockinom podrumu.

Prva radna srijeda u mjesecu i termin u 20.30 ponovno su rezervirani za Kvizanje. Koliko znate o hrvatskim otocima i mislite li na njih samo u ljetnim mjesecima možete pokazati u srijedu, 2. studenog u 20.30 na kvizu znanja. Sigurno ćete obnoviti neke lijepe uspomene, ali i naučiti nešto novo. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Još od 2011. godine vrijedi pravilo da dvočlane ekipe u prvom krugu odgovaraju na 20 pitanja s ponuđenim odgovorima, a da ih u drugom krugu do titule pobjednika vodi set od deset pitanja bez ponuđenih odgovora. Novinu prema kojoj u drugi krug ulaze sve ekipe, a ne samo dvije s najviše bodova, već smo iskušali u prvom kolu aktualne sezone.

Književna čajanka petkom

Alkemičar, roman Paula Coelha, nadahnuo je milijune ljudi širom svijeta koji su u jednostavnoj priči prepoznali mnoge životne poruke i mudrosti. Sigurno će 4. studenog u 20 sati nadahnuti i sudionike Književne čajanke koji će uz raznovrsne okuse čajeva, kreativnost i kritičko mišljenje dolaziti do novih spoznaja. Književna druženja održavaju se gotovo svakog petka i otvorena su za sve zainteresirane, a dinamiku i temu razgovora dogovaraju sudionici.

Popravljanje bicikla uz druženje


Splitska Biciklopopravljaonica ponovno je u Zoni u subotu, 5. studenog , od 12 do 16 sati. Volonteri Udruge Permakultura Dalmacija nastavljaju besplatno uklanjati kvarove na biciklu, činiti ih funkcionalnijim i sigurnijima te prenositi svoje znanje o održavanju bicikala. Zainteresirani im se mogu i pridružiti u radu i pomaganju drugima. Biciklopopravljaonica je u Zoni svake prve subote u mjesecu!

I u studenom subotom od 20 sati pa do ponoći na Večeri društvenih igara možete donijeti svoje omiljene društvene igre ili se pridružiti drugim igračima. Kada poneku subotu fond igara pojača ekipa Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST, zabave i gužve je još više.

Svake nedjelje u 18 sati u Klubu Zona održava se Srce u Zoni, svojevrsni talk music show. Članovi Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce s voditeljem će razgovarati o temama iz svakodnevnog života, njihovim izazovima i uspjesima, a publika će imati priliku i upoznati njihove glazbene, glumačke i recitatorske talente.

Prvi radni utorak u mjesecu termin je Književnog kluba na kojem se obrađuju naslovi s državne mature. Tako će 8. studenog u 19.30 Irena Delonga Nešić sa srednjoškolcima razgovarati o Lovcu u žitu. Psovke i pogrdni nazivi, predbračni seks, zlouporaba alkohola te prostitucija obilježile su knjigu kao kontroverznu, no publiku je uglavnom intrigirala priča glavnog lika koji izražava svoj doživljaj svijeta i tinejdžerski sustav vrijednosti.

Antea Ćurin jedna je od onih koje obožavaju nova otkrića te simpatičan kaos putovanja i backpackerske improvizacije. Zemaljska kugla nije napravila jedan krug oko sunca, a ona je proputovala kroz šest zemalja. Ronila je na koraljnom grebenu u Australiji, surfala na Baliju, istraživala slapove u Laosu, šetala špiljama Sardnije… O prirodnim ljepotama koje je vidjela, zanimljivim anegdotama, ljudima, iskustvima i načinima kako uštedjeti na putovanjima pričat će u Klubu Zona. Priče backpackerice poslučajte u srijedu, 9. studenog, u 20.15.

Ljubitelji sedme umjetnosti od 2014. godine gotovo da ne gube ritam druženja s Erikom Lončarom, voditeljem aktualne Radionice filmske analize. Na druženjima Filmskog kluba analiziraju i traže simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije u kod kuće pogledanim filmovima. Svako četiri tjedna možete im se pridružiti u Klubu Zona, a prvo ovosezonsko druženje u Zoni održat će 15. studenog u 19 sati. Na Facebook stranici Kluba Zona potražite informaciju koji će film biti tema razgovora.

Papirologija, trosatna radionica reciklaže papira i izrade predmeta od papira, održat će se u četvrtak, 17. studenog u 20 sati. Sudionici će u kreativnoj atmosferi, reciklirajući stari novinski papir, učiti izrađivati ukrase, prigodne predmete, dječje igre i druge uporabne predmete od papira. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

U studenom će iTHEom, udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu, svoje mjesečno događanje u Klubu Zona posvetiti romanu Damira Karakaša - Blue Moon. U utorak, 22. studenog u 19.30 kroz književnu kritiku zainteresirani će dobiti možda novi pogled na ovo književno djelo, ali i naučiti dati više od odgovora sviđa li im se neko književno djelo. Raspravu će moderirati Lucijana Armanda Šundov, profesorica s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

Deni Jelinčić predstavit će Klub kockice, jedini hrvatski Lego klub, te pokazati kako Lego može biti i hobi za odrasle. Zainteresiranima će približit vrlo aktivnu Lego zajednicu u Europi te ih upoznati s naprednim tehnikama gradnje Lego kreacija. Predavanje Lego kao hobi za odrasle održat će se u srijedu, 23. studenog u 19 sati.

Drabble je kratka priča od točno 100 riječi, a Romana Jadrijević će svaki četvrti četvrtak u mjesecu održavati radionicu pisanja takvih priča u različitim žanrovima. Prva radionica održat će se 24. studenog u 17:30. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Udruga Permakultura Dalmacija svako četiri tjedna omogućava svim zainteresiranima da petkom u Klubu Zona usvajaju, razmjenjuju i prenose znanja i iskustva iz područja permakulture. Drugo jesensko druženje Permakulture u Zoni održat će se 25. studenog u 17:30.

Na prvom Stripaškom kružoku u novoj sezoni gostovat će - Boro Pavlović! Pavlovićev zavidan opus poznat je diljem svijeta te još uvijek crta za inozemna tržišta pa je odličan sugovornik za otvaranje nove sezone druženje zaljubljenika u strip i razgovore o stripu. Uz ovakvog gosta, neupitno je da akteri raspršene splitske strip scene imaju dobar povod za okupljanje u Klubu Zona u petak, 25. studenog, u 20 sati.

Rodni odnosi u vremenu krize: modernizacijska perspektiva naziv je predavanje prof. dr.sc Inge Tomić Koludrović koja će gostovati u ciklusu Mala škola sociologije koji u Klubu Zona organizira Imaginacija - splitsko društvo sociologa. Predavanje će se održati 29. studenog u 19.30.

Zadnje srijede u mjesecu, 30. studenog, počinje Radionica pletenja koja će kroz naredna tri mjeseca održavati srijedom u 17.30. Polaznice i polaznici će se jednom tjedno na dvosatnoj radionici pletenja upoznavati sa vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja te izradom kroja. Kroz praktični rad izradit će šal i džemper te će svoje radove predstaviti na skupnoj izložbi. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr jer se prošle godine za radionicu pletenja prijavilo 202 zainteresiranih.

Naravno, u studenom će završiti novinarska radionica, a nastavljaju se Radionica filmske analize i Tečaj hrvatskog znakovnog jezika.

Posjeti klub.infozona.hr te lajkaj Klub Zona i prati još jednu bogatu sezonu događanja!