U Zoni se otvara Fotokopirnica

14_12_2016  |  Autor: I. Z.
U Zoni se otvara Fotokopirnica

Izložba radova učenica Škole likovnih umjetnosti pod nazivom Fotokopirnica otvorit će se u Klubu Zona. Devet autorica realiziralo je atraktivne fotografske interpretacije poznatih slikarskih, fotografskih i filmskih djela.

Izložba radova učenica Škole likovnih umjetnosti pod nazivom Fotokopirnica otvorit će se u četvrtak, 15. prosinca, u 20 sati u Klubu Zona. Devet autorica realiziralo je atraktivne fotografske interpretacije poznatih slikarskih, fotografskih i filmskih djela.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona


- Autorice su se prihvatile zanimljivog zadatka da na svoj način reproduciraju kultne scene i likove omiljenih filmova te interpretiraju važne slike i fotografije iz povijesti umjetnosti. Za medij su odabrale fotografiju, a za modele same sebe, svoje školske kolege i profesore. Učeći, improvizirajući i snalazeći se, uspjele su unijeti svoje stavove i duh u fotografije, a istovremeno upoznati tehnike i vještine snimanja - objasnio je Kristijan Falak, profesor učenica fotografskog odjela drugog razreda Škole likovnih umjetnosti u Splitu.

- Zahvaljujemo na tehničkoj i moralnoj potpori profesorima: Kristijanu Falaku, Kaći Svedružić, Damiru Žitku, Hani Letici i Laurinoj mami - dodale su autorice fotografija: Laura Bobanac, Lara Đuzel, Danica Katunarić, Jana Matošić, Katarina Penić, Barbara Pešut, Talia Tara Roje, Vanessa Viculin i Pavla Vukšić.

Uz same autorice, modeli su bili i Lucija Barišić, Josipa Bebić, Lara Botica, Marita Bulimbašić, Katarina Cvitković, Kristina Drmić, Kristijan Falak, Hana Letica, Matea Križanović, Korina Majić, Antonela Mladineo, Katarina Rica, Roko Stazić i Roberta Skočić.