Evo zašto ćeš u prosincu doći u Zonu

01_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Evo zašto ćeš u prosincu doći u Zonu

Nudimo vam nove razloge da i u prosincu dolazite u Klub Zona: zaposlenje, knjige, lektira, druženje, igre, bicikl, film, putopis, fotografije, studiranje ili pisanje...

Ako vam radionica filmske analize, tečaj znakovnog jezika ili radionica pletenja već nisu dovoljan razlog da i u prosincu dolazite u Klub Zona, nudimo vam nove razloge: zaposlenje, knjige, lektira, druženje, igre, bicikl, film, putopis, fotografije, studiranje ili pisanje...

PROGRAM KLUBA ZONA U PROSINCU

Književna čajanka: Lolita / 2. 12. u 20:00
Biciklopopravljaonica / 3. 12. od 12:00 do 16:00
Večeri društvenih igara / subotom do 17. 12. u 20:00
Srce u Zoni: Srce na sceni / 4. 12. u 18:00
CCUSA: Rad u SAD-u / 5. 12. u 17:00
Književni klub: Dundo Maroje / 6. 12. u 19:30
Kvizanje: 2016. / 7. 12. u 20:30
Srce u Zoni / 11. 12. u 18:00
Filmski klub / 13. 12. u 19:00
Putopis: Hrvoje Jurić - Cestom leda do kraja svijeta / 14. 12. u 20:15
Izložba učenika Škole likovnih umjetnosti / 15. 12. u 20:00
Književna čajanka: Hladna vatra / 16. 12. u 20:00
UniWorld: Studiranje u V. Britaniji / 17. 12. u 18:00
iTHEom u Zoni: Ljepota je u oku promatrača?/ 21. 12. u 20:00
Radionica pisanja Drabblea: Kriminalistika / 22. 12. u 17:30


Prva prosinačka Književna čajanka održat će se u petak, 2. prosinca, u 20 sati. Tema razgovora uz čaj i kekse bit će zabranjivani roman Vladimira Nabokova - Lolita. Dva tjedna kasnije, 16. prosinca, u isto vrijeme i na istom mjestu, uz topli čaj razgovarat će se o romanu Deana R. Koontza Hladna vatra. Književnu čajanku vode tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju, no za ovo književno druženja uz čaj nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.

Prvom subotom u mjesecu udruga Permakultura Dalmacija i njeni volonteri od 12 do 16 sati u Klubu Zona besplatno uklanjaju kvarove na biciklima, čine ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenose svoje znanje o održavanju bicikala. Bit će tako i na Biciklopopravljaonici 3. prosinca!

Zbog blagdana, subotnje Večeri društvenih igara u prosincu održat će se samo tri puta, do 17 . prosinca. Scotland Yard, Make 'n' Break - architect, Labyrinth, Catan, Alias i Trivial Pursuit tek su neke od igara koje spremno čekaju igrače da od 20 sati do ponoći odigraju svoje partije, a još više igara i igrača dolazi kada gostuje Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

Od kraja listopada u Klubu Zona se svake nedjelje u 18 sati održava Srce u Zoni, svojevrsni talk music show na kojem članovi udruge Srce s voditeljem razgovaraju o temama iz svakodnevnog života, njihovim izazovima i uspjesima, a publika ima priliku i upoznati njihove glazbene, glumačke i recitatorske talente. U subotu, 4. prosinca, na prvoj, od samo dvije prosinačke večeri, razgovarat će se o popularnom mjuziklu Srce na sceni. Posljednje ovogodišnje izdanje talk music showa Udruge Srce održat će se 11. prosinca.

Međunarodna agencija CCUSA održat će u ponedjeljak, 5. prosinca, u 17 sati u Klubu Zona informativno predavanje o mogućnostima sezonskih poslova i ljetnih kampova u SAD-u. Predavanje će održati Magdalena Bušić, predstavnica CCUSA u Splitu koja je i sama od 2011. godine nekoliko puta odlazila u SAD na putovanja i sezonske poslove koji su im prethodili. Ovom prigodom će u Klubu Zona zainteresiranima prenijeti svoja iskustva te im ponuditi savjete i usluge organizacije CCUSA.

Prvim radnim utorkom u mjesecu od 19:30 na Književnom klubu za srednjoškolce razgovora se o naslovima s državne mature. Tako će biti i 6. prosinca kada će tema biti Dundo Maroje, najpoznatija komedija Marina Držića.

Večer nakon Književnog kluba rezervirana je za kviz znanja - Kvizanje. Prve prosinačke srijede, u 20:30, tako ćete moći provjeriti koliko znate o događajima koji su obilježili 2016. godinu. Sudjelovanje je besplatno, no dvočlanu ekipu potrebno je prijaviti putem prijavnice na klub.infozona.hr.

Svako četiri tjedna u Zoni se okupljaju i ljubitelji sedme umjetnosti. Prosinački Filmski klub održat će se u utorak, 13. prosinca, u 19 sati. Ekipa rado za stol prima nove sugovornike, a koji će film analizirati objavit će na Facebook stranici Kluba Zona.

U srijedu, 14. prosinca, u 20:15 Hrvoje Jurić će nas putopisnim multimedijalnim predavanjem odvesti Cestom leda do kraja svijeta. Saznat ćemo zanimljivosti o Norveškoj i životu Norvežana, ali i može li se splitska zima kad zapuše bura usporediti sa norveškom zimom kada više od 2 tisuće kilometara vozite bicikl.

Sredinom prosinca izložbu Nebo, Done Tomić i Marka Perčića, zamijenit će fotografije učenika Škole likovnih umjetnosti. Izložba fotografskih interpretacija poznatih slikarskih, fotografskih i filmskih djela otvorit će se u četvrtak, 15. prosinca, u 20 sati.

Posljednja radna subota u 2016. godini, prije večeri društvenih igara, ponudit će i priliku da se zainteresirani informiraju o studiranju u Velikoj Britaniji te poslušaju iskustva britanskog studenta. Organizacije UniWorld nudi besplatno savjetovanje i pomoć tijekom cijelog postupka prijave - od biranja sveučilišta, uspješnog podnošenja molbe, pa sve do dobivanja financijske pomoći i stipendija te će 17. prosinca u 18 sati u Zoni predstaviti svoje usluge.

U prosincu će iTHEom, udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu, svoje mjesečno događanje u Klubu Zona posvetiti pitanju - što je (nekad bilo) seksi. U srijedu, 21. prosinca, u 20 sati posjetitelje će odvesti na putovanje kroz povijesno shvaćanje pojma ljepote sve do danas, nadajući se da ćete zajedno otkriti što je doista seksi, a što je samo nametnuti standard ljepote.

U studenom je počeo ciklus radionica pisanja drabblea - kratkih priča od 100 riječi. Radionica se održava četvrtim četvrtkom u mjesecu u 17:30, a svaki mjesec obrađuje se drugi žanr. Tako će se 22. prosinca, uz asistenciju voditeljice Romane Jadrijević, pisati kriminalističke drabble priče, a slobodni su pridružiti se svi zainteresirani.

Više informacija pitaj ili prati na Facebook stranici Kluba Zona!

Rezerviraj mjesto na radionica u 2017. godini

Već sada na klub.infozona.hr možete rezervirati mjesto na radionicama koje će se održati u 2017. godini. Stand up radionica planirana je u siječnju, kada počinje i radionica keramike, a do proljeća održat će se i radionica reciklaže odjeće, radionica financijske pismenosti i radionica Biljoteka te, pred samo ljeto, Street art radionica.