U Zoni o kockanju i hepatitisu

18_11_2013 / 13:18h  |  Autor: I.Z.
U Zoni o kockanju i hepatitisu

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti u Info zoni ćete imati priliku poslušati dva zanimljiva edukativna predavanja. Osvijestite kako zabava s lakoćom može prerasti u ovisnost te koji su simptomi i posljedice zaraze virusom hepatitsa.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, u Info zoni ćete imati priliku poslušati dva zanimljiva edukativna predavanja koja će držati stručnjaci iz područja zdravstva a namijenjena su prije svega srednjoškolcima.

Ovisnost o kockanju tema je predavanja dr. Željke Karin iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ koje će se održati u srijedu (20. 11.) u 13 sati, a dva dana kasnije (petak) na istom mjestu i u isto vrijeme dr. Branka Jurčević Zidar će u organizaciji udruge Hepatos pričati o virusnim hepatitisima te o simptomima i posljedicama koje mogu prouzročiti.

>> Jesen u Zoni: više od 15 događanja


Osvijestite kako zabava s lakoćom može prerasti u ovisnost. Poslušajte koje probleme i posljedice sa sobom donosi ovisnost o kockanju te kako utječe na ponašanje pojedinca, njegovu obitelj i okolinu.

Na drugom predavanju ćete čuti koji su simptomi i posljedice zaraze virusom hepatitsa, koje su rizične skupine i rizična ponašanja te gdje se može besplatno testirati. Prema statistici svaka dvanaesta osoba pozitivna je na virus koji se može dobiti zaraženim iglama, korištenjem tuđe britvice, tetoviranjem ili zaraženom hranom.