U Zoni o građanskom odgoju

19_05_2014 / 22:09h  |  Autor: I. Z.
U Zoni o građanskom odgoju

Nastavni plan i program Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj provodit će se od školske godine 2014/15., a u Info zoni možete saznati više uz goste Eminu Bužinkić i Renata Matića.

U Info zoni će se u petak (23. 5.) u 17:30 održati okrugli stol povodom javne rasprave o Nacrtu Nastavnog plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovnu i srednju školu. Gostovat će sociolog Renato Matić i Emina Bužinkić, koordinatorica kampanje Znam, razmišljam, sudjelujem, a slobodni su pridružiti se svi zainteresirani.

>> Program Zone u svibnju

Građanski odgoj i obrazovanje priprema djecu i mlade za razvijanje kulture mira i nenasilja, poštivanje ljudskih prava i preuzimanje odgovornosti, za bolje razumijevanje društva u kojem žive, drugih kultura te političkih procesa i donošenja odluka.

Nastavni plan i program Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj provodit će se kao obvezan predmet od školske godine 2014./15. u okviru nastavnog plana i programa 6. razreda osnovne škole i kroz međupredmetne sadržaje u nastavnim predmetima i programima od 1. do 5. razreda, u 7. i 8. razredu osnovne škole te 1. i 2. razredu srednje škole.