Zona: kampovi, pravo, stand-up...

03_05_2014 / 16:32h  |  Autor: I.Z.
Zona: kampovi, pravo, stand-up...

Prije znatnog porasta temperature, u Zoni pogledajte još koji nastup, sudjelujte u još nekoj raspravi, pokupite još poneku informaciju i steknite novo ili pokažite staro znanje. Pročitajte svibanjski program događanja u Zoni!

Dolaskom vrućina Info zona neće zatvoriti svoja vrata, ali će program događanja u Zoni biti nešto manjeg intenziteta pa prije znatnog porasta temperature pogledajte još koji nastup, sudjelujte u još nekoj raspravi, pokupite još poneku informaciju i steknite novo ili pokažite staro znanje.

Najveći interes u svibnju očekujemo za predavanje o Međunarodnim volonterskim kampovima koje će posljednjeg četvrtka (29. 5.) u 16 sati održati gošća iz Volonterskog centra Zagreb. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u ljetnom periodu pa je ovo prava prilika da se bolje informirate o mogućnostima i prednostima oko 3000 kampova koji se tijekom godine održavaju diljem svijeta.

No, krenimo redom… Prvog svibanjskog utorka (6. 5.) u 19:30 u Zoni ćete uz karikature i smijeh moći učiti o kvantnoj i relativističkoj fizici. Fizika kroz humor naziv je znanstvenog predavanja s mini elementima humora s kojim je Tomislav Primorac, mladi karikaturist i student računarske fizike na splitskom PMF-u, pobrao simpatije na Festivalu znanosti.

Četiri svibanjska četvrtka od 18 sati rezervirana su za predavanja o temama iz područja prava. Zaštita potrošača (8. 5.), Prekršajni postupak (15. 5.), Ovrha (22. 5.) te Ostavinski postupak (29. 5.) teme su predavanja na kojima možete dobiti korisne informacije ali i odgovore na svoja pravna pitanja i dileme.

Za kraj prvog svibanjskog tjedna, u petak (9. 5.), ugostit ćemo predavanje Nove Akropole pod naslovom Znati voljeti koje aktualizira pitanja o ljubavi i odnosima.

Knjige nakladničke kuće Fraktura i mjesto u finalu pete sezone Kvizanja u Zoni već su osigurali Ekipa za očevid, Glavate želve i Zakon braće, a 14. svibnja u 20:15 održat će se borba znanjem za još jedno mjesto u velikom finalu koje će se održati posljednje svibanjske srijede (28. 5.). Prijave su na infozona.hr/kvizanje!

U četvrtak, 15. svibnja, u 20 sati u Zoni će gostovati Darijo Antunović, direktor MaFesta – makarskog međunarodnog festivala stripa. Najavit će brojne eminentne crtače stripova i događanja na osmom izdanju festivala od 19. do 25. svibnja u Makarskoj, ali i ispričati kako je festival postao prepoznatljiv na svjetskoj razini te zašto se nije održao prošle godine.

Sa još tri radionice u svibnju doseći ćemo broj od ukupno 17 uglavnom višednevnih radionica koje smo od listopada prošle godine uspjeli ugurati u tijesan prostor i raspored Info zone.

Trodnevna novinarska radionica počinje u petak 16. svibnja, u 16 sati, te će tijekom vikenda polaznicima pružiti osnovna teorijska znanja o novinarstvu, nakon čega će mlade novinarske nade svoje vještine moći brusiti u praksi. Prijave su na infozona.hr/novinarska.

Gmail – više od inboxa! naziv je radionice koje će vam pomoći pretinac pošte učini preglednijim i funkcionalnijim, ali i otkriti korisne trikove u pretraživanju interneta te upozoriti na opasnosti i pravila ponašanja na internetu. Radionica će se održati 21. svibnja a predviđen je rad u malim grupama, u nekoliko termina pa je potrebna prethodna prijava na infozona.hr/radionica.

Kako izbjeći nesporazume, nerazumijevanje i svađe te kako razumjeti stajalište drugog i drugačijeg možete naučiti na radionici komunikacije Ja u kupe, ti u špade koja će se održati posljednje svibanjske srijede (28. 5.) u 17 sati.  

U svibnju ćemo održati i godišnju skupštinu Info zone pa ćete o izazovima i uspjesima koji su nas pratili u 2013. moći poslušati 21. svibnja u 20 sati. Organizacijom javnog događanja podržat ćemo i javnu raspravu o Građanskom odgoju i obrazovanju te krajem mjeseca, u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih i Mreže mladih Hrvatske, organizirati regionalne konzultacije o Prijedlogu nacrta Zakona o mladima. Nakon poduže stanke, vrijeme je i da Marijo Glavaš s nekim ovlaži grlo na književnoj večeri Bookara.

Više informacija od događanjima i moguće izmjene programa pratite na infozona.hr/program.

Dovedi ideju u Zonu!

Imaš li ideju ili želju što bi iduće sezone trebalo biti u programu događanja u Zoni – javi nam se putem formulara. Predloži predavanje, tečaj, radionicu, prezentaciju, tematsku večer ili neko sasvim novo edukativno, kulturno ili zabavno događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih u Splitu. Ako imaš potrebna znanja i vještine ili znaš nekoga tko ih ima, možda nam možeš pomoći i u realizaciji.