Živa knjižnica o mobilnosti!

01_05_2015 / 10:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Ilustracija, AMPEU
Živa knjižnica o mobilnosti!

U Info zoni će biti otvorena Živa knjižnica o mobilnosti! Individualnim razgovorima s osobama s iskustvom i znanjem iz područja mobilnosti, mladi će se moći informirati o stručnoj praksi u inozemstvu, međunarodnim razmjenama i couchsurfingu.

U utorak, 5. svibnja od 16 do 18 sati, u Info zoni će biti otvorena Živa knjižnica o mobilnosti. Posuđivanjem knjiga i rječnika, odnosno individualnim razgovorima s osobama s iskustvom i znanjem iz područja mobilnosti, mladi će se moći iz prve ruke informirati o stručnoj praksi u inozemstvu, međunarodnim razmjenama i couchsurfingu.

>> U Info zoni u svibnju o poslu, mobilnosti, kreditima... Pročitaj najavu mjesečnog programa!

Kako semestar ili godinu provesti na stranom Sveučilištu, kako stručnu praksu odraditi u nekoj europskoj zemlji, gdje tražiti prilike za neformalno obrazovanje i kako se prijaviti na međunarodne edukacije te kako putovati svijetom uz minimalni trošak - tek su neka od pitanja na koje će moći dobiti odgovore.

Knjige i rječnike osiguravaju: Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu, Odred izviđača pomoraca Posejdon, couchsurfer Igor Tomić, Agencija za mobilnost i programe Europske unije te Info zona.

Organizacijom Žive knjižnice, pod nacionalnim sloganom Bookiraj svoju kartu za Europu!, Info zona se priključuje obilježavanju Europskog tjedna mladih povodom kojeg se od 27. travnja do 10. svibnja u 33 europske zemlje realiziraju deseci događanja. Živa knjižnica održava se u još osam hrvatskih gradova, u suradnji Agencije za mobilnost i programe EU te još devet Eurodesk multiplikatora.