U Kocke na Elemental!

19_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Kocka / Press
U Kocke na Elemental!

2016. godine Elemental je jači nego ikad, a splitskoj će se puiblici pokazati 23. prosinca u klubu Kocka.

Elemental 23. prosinca dolazi u Split: koncert će održati u klubu Kocka u Domu mladim. Za zagrijavanje prije i razluđivanje nakon koncerta pobrinut će se domaće snage Los Santos.

2016. godine Elemental je jači nego ikad. Najpopularniji hrvatski hip hop sastav i jedan od najpopularnijih glazbenih sastava u regiji izdao je sedmi studijski album Tijelo. Prvo izdanje za vlastitu etiketu 383 Records je dvostruki album u inat sve slabijem tržištu glazbe. 18 godina karijere Elemental je obilježio Danom E, najvećim samostalnim koncertom u rasprodanoj zagrebačkoj maloj dvorani Doma sportova. Prvi singl Goli i bosi s recentnog albuma nagrađen je Porinom za pjesmu godine.

>> Pročitaj program Kocke do kraja prosinca

Organski hip hop – rap s funkom, soulom, jazzom, reggaeom i rockom, – realistični i koncizni tekstovi o društvu i pojedincu – produkcija u skladu sa svjetskim trendovima – zajedno čine da su njihovi albumi i koncertni nastupi u samom vrhu regionalne scene. Iskrenost i činjenica da svoju glazbu ne smatraju proizvodom, već umjetničkim izrazom i beskropomisni stihovi učinilu su Elemental glasnogovornicima inteligentnih mladih ljudi diljem cijele regije.

Bend je osnovan 1998., a jezgru benda čine vokali i tekstopisci Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot koji su svoja prva dva albuma izdali u tradicionalnoj hip-hop formi. Na koncertnim nastupima od ranih dana nastupali su s instrumentalistima, a od 2004. oni sudjeluju i na albumima. Današnju postavu Elementala čine još gitarist Erol Zejnilović, klavijaturist Davor Zanoški, basist Konrad Lovrenčić, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

>> Pridruži se eventu na Facebooku

Ulaznice u pretprodaji za 40 kuna

Ulaznice se po cijeni od 40 kuna mogu kupiti na šanku kluba Kocka (pon - čet: 20 - 01 h, pet - sub: 22 - 04 h), u Chillton baru Split (pon - čet: 16 - 00 h, pet - sub: 17 - 01 h), u rock caffeu Aha (svaki dan: 07 - 00 h). Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 60 kn.