Tribina: Razgovarajmo o kulturi

04_10_2013 / 14:19h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Rene, arhiva
Tribina: Razgovarajmo o kulturi

Povodom aktualnih natječaja Platforma Doma mladih organizira javnu tribinu koja će biti prilika za razgovor sa bivšim članovima Vijeća za kulturu Grada Splita te konkretiziranje preporuka za kvalitetniji rad novog Vijeća.

Povodom aktualnog Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Splita i Poziva na predlaganje kandidata za članove Vijeća u kulturi Grada Splita Platforma Doma mladih organizira javnu tribinu.

Na okruglom stolu održanom u travnju svi sudionicu su se složili da je postupak dodjele sredstava iz proračuna netransparentan pošto sudionici natječaja nemaju pravo na uvid u ocjenu svoga projekta, a Maja Munivrana, pročelnica za kulturu i umjetnost, sve je kritike preusmjerila upravo prema Vijeću u kulturi.

>> Krenite na Vijeća u kulturi!

Nova tribina bit će prilika za razgovor sa bivšim članovima Vijeća te konkretiziranje preporuka za kvalitetniji rad novog Vijeća. Još će se jednom ukazati i na problem dodjeljivanja sredstava putem donacija, a ne na temelju ugovora kakva je praksa kod drugih natječaja za organizacije civilnoga društva.

Tribina će se održati u srijedu, 09. listopada u 16 sati u Domu mladih, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra.

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

Nakon tribine održat će se predstavljanje Centra za dokumentiranje nezavisne kulture, projekta koji su pokrenule udruge Kulturtreger i Kurziv, a kojemu je cilj fizički i virtualno arhivirati materijale s domaće nezavisne kulturne scene od početka devedesetih do danas. Kutija u kojoj se prikupljaju različitih materijali koje stvaraju udruge i akteri s nezavisne kulturne scene neko će vrijeme biti u Splitu u Domu mladih.