Da Dom ne postane Spaladium #2

25_09_2012 / 06:42h
Da Dom ne postane Spaladium #2

Kao svojevrsni nastavak tribine održane u svibnju, u Info zoni će se u petak održati predstavljanje POGON-a, zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, kao opcije modela funkcioniranja splitskog Doma mladih.

Splitski Dom mladih dovršava se više od trideset godina, posljednjih godina možda nešto intenzivnije, no u javnosti je još uvijek nejasno kako trenutno funkcionira i kako će funkcionirati kada se zgrada jednom konačno dovrši.

- Kad se uredi Dom, ne smije se dogoditi da dobijemo novu Splaladium arenu, prostor sa kojim ne znamo što ćemo - upozorio je Elvis Bošnjak na tribini održanoj u svibnju. Kao svojevrsni nastavak te tribine, a s ciljem predstavljanja različitih modela funkcioniranja prostora nezavisne kulture te s ciljem razmjene iskustava aktera nezavisne kulture, u Info zoni će se u petak u 19 sati održati predstavljanje POGON-a, zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Emina Višnić, ravnateljica POGON-a, prezentirat će model hibridne ustanove, objasniti što je to i kako funkcionira, kako se bira vodstvo te tko i na koji način sudjeluje u kreiranju i realizaciji programa i kako se program financira. Bit će to prilika za porazgovarati o drugim pitanjima i problemima nezavisne kulture.

Oni koji se žele bolje pripremiti za predstavljanje POGON-a ili samo žele saznati prije, mogu više informacija potražiti na www.upogoni.org.

Predvečerje nezavisne kulture

Svi koji se bave nezavisnom kulturom imat će popunjeno predvečerje ovog petka – u 19 sati će se u Info zoni predstaviti POGON kao opcija modela funkcioniranja splitskog Doma mladih, a u 17 sati je u kinoteci Zlatna vrata najavljeno predstavljanje Zaklade Kultura nova, odnosno dva javna poziva na predlaganje projekata i programa te javni poziv na iskaz interesa za suradnju sa Zakladom.