Upoznaj SALTO

05_02_2015 / 13:28h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: SALTO
Upoznaj SALTO

U Info zoni će održati predstavljanje online servisa SALTO namijenjenog traženju prilika i prijavi za neformalno obrazovanja diljem Europe te pronalasku partnera u apliciranju na natječaje programa Erasmus+.

U Info zoni će se u četvrtak, 12. veljače u 17:30, održati predstavljanje online servisa SALTO namijenjenog traženju prilika i prijavi za neformalno obrazovanje diljem Europe te pronalasku partnera u apliciranju na natječaje programa Erasmus+.

>> Program događanja: Info zona u 28 dana veljače

Sve više mladih prepoznaje mogućnosti da besplatno ili uz manju nadoknadu putnih troškova putuju Europom, upoznaju nove ljude i kulture te sudjelujući na edukacijama razvijaju svoje vještine i talente. Također, neformalne grupe mladih i udruge za mlade sve više apliciraju na natječaje programa Erasmus+ te imaju sve veću potrebu za pronalaskom kvalitetnih partnera iz drugih europskih zemalja. Ovo predstavljanje zainteresirane će upoznati s mogućnostima servisa i načinom prijave te ukazati na važnost kvalitetnog motivacijskog pisma.

SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) objedinjuje informacije o mogućnostima za međunarodno osposobljavanje koje organiziraju ili razne organizacije ili SALTO resursni centri, odnosno nacionalne agencije. SALTO nudi i alat OTLAS namijenjen traženju partnera za apliciranje na natječaje te nudi mogućnost oglašavanja organizacije u bazi od preko 6000 organizacija i neformalnih skupina.