Svjetska putnica na Bookari

10_10_2014 / 15:01h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Snežana Radojičić
Svjetska putnica na Bookari

Snežana Radojičić, književnica koja je na biciklu proputovala put od Balkana do Pekinga te nedavno objavila roman, gostuje na književnoj večeri Bookara. Ispričat će zanimljivosti sa 31 tisuću kilometara dugog puta.

Snežana Radojičić, književnica koja je na biciklu proputovala put od Balkana do Pekinga te nedavno objavila roman Zakotrljaj me oko sveta, u četvrtak, 16. listopada, u 20 sati dolazi na književnu večer Bookara u Zoni.

>> Najava nove sezone u Zoni

Vozila je sporednim putevima, živjela u zabačenim selima, upoznavala različite ljude i običaje. Na putovanje se zaputila 2011. godine te je vozila po Karpatima, prešla preko Kavkaza, pedalirala uz Volgu kroz rusku stepu, popela se na vrhove kazaškog Alataja, vozila Putem svile kroz Kinu, stajala na Nebeskom mostu najviše zgrade na svijetu u Šangaju, vozila nepalskim Himalajima i prešla Thorung-la pass visok 5416 m, pa sama vozila kroz pustinju Gobi te sibirskim stepama, tajgama i šumama, vozeći oko Bajkalskog jezera i na otoku Olhon. Svoje doživljaje bilježila je i na www.snezanaradojicic.com.

U razgovoru s Marijom Glavašem, domaćinom književnih večeri Bookara, pričat će o motivima svog putovanja oko svijeta, trenucima samoće, uspomenama koje će posebno pamtiti, izazovima skromnog budžeta, dogodovštinama sa nasilnim kineskim farmerom i drugim zanimljivostima sa 31 tisuću kilometara dugog puta.