Sve više igrača oduševljeno je igrom Splitske face solidarnosti. Zaigraj i ti!

29_05_2024 / 13:11h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Sve više igrača oduševljeno je igrom Splitske face solidarnosti. Zaigraj i ti!

Najsplitskija društvena igra.

Sve više igrača oduševljeno je najsplitskijom društvenom igrom koja se prvi put javno zaigrala i u Zoni. Kroz igranje jedinstvene kartaške igre "Splitske face solidarnosti" igrači uče o Splićankama i Splićanima koji su društvenim djelovanjem doprinijeli zajedništvu i razvoju grada Splita.

Edukativna društvena igra "Splitske face solidarnosti" realizirana je u sklopu istoimenog projekta. Grupa mladih prethodnih godinu dana definirala je pravila igre, istraživala, učila i kreirala edukativne tekstove, a Bruna Ercegovac izradila je ilustracije. Igra je tako spoj korisnih informacija i originalnih ilustracija uz zabavna pravila. 

Svrati subotom do Zone na Večer društvenih igara, i zaigraj i ti igru koja zaboravu otima značajne osobe u području sporta, humanitarnog rada, znanstvenog rada i kulturnog sektora. U srijedu, 29. svibnja, u 20 sati igru će se moći zaigrati i u caffe baru Tinel na Sveučilišnom kampusu.

Projekt "Splitske face solidarnosti" provodi Info zona, a financiran je sredstvima Europske unije kroz program Europske snage solidarnosti. U sklopu projekta u svibnju je otvorena izložba ilustracija i dodijeljena nagrada "Splitska faca solidarnosti".