Izložbom Splitske face solidarnosti najavljena je jedinstvena splitska društvena igra

08_05_2024 / 08:32h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Izložbom Splitske face solidarnosti najavljena je jedinstvena splitska društvena igra

Ovogodišnji laureat je Luka Bazina.

U ponedjeljak je u Zoni otvorena izložba ilustracija Splitske face solidarnosti i dodijeljena istoimena nagrada za 2023. godinu. Ovogodišnji laureat je Luka Bazina, mladi volonter Udruge Feniks Split.

- Luka je više od godinu dana aktivan volonter u Udruzi Feniks Split te je postao nezamjenjiv u svojoj ulozi. Pomogao je u organizaciji humanitarne akcije za osobe na bolničkom psihijatrijskom liječenju, kreirao vizualne i tekstualne sadržaje za društvene mreže te sudjelovao na našim javnim akcijama. Unatoč studentskim obavezama, jedan je od najaktivnijih i najredovitijih facilitatora na našim grupama uzajamne podrške za osobe s mentalnim oboljenjima - rekla je Marina Vidović, predsjednica Udruge Feniks Split, predstavljajući Luku. 

Izložba dvadesetak originalnih ilustracija prikazuje Splićanke i Splićane koji su društvenim djelovanjem doprinijeli zajedništvu i razvoju grada Splita kroz daleku prošlost, ali i aktualnu sadašnjost. Zaboravu su otete značajne osobe u području sporta, humanitarnog rada, znanstvenog rada i kulturnog sektora.

Ilustracije je izradila Bruna Ercegovac za potrebe izrade jedinstvene društvene igre koju je prethodnih mjeseci osmišljavala grupa mladih u sklopu projekta Splitske face solidarnosti. Izložba je izazvala pozitivne reakcije prvih posjetitelja, no riječ je zapravo tek o skicama ilustracija koje će na igraćim kartama biti još ljepše i šarenije. Uskoro ćemo javnosti predstaviti i igru, ali dođite već sada vidjeti kojih 32 Splićana i Splićanki smo izabrali za prvu ediciju jedinstvene splitske društvene igre.

Izložba se u Zoni može pogledati do subote, 11. svibnja, od 17 do 21 sat. Ponovno će se moći pogledati u Đardinu, 18. svibnja, u sklopu 27. Dana volonterstva i solidarnosti.

Projekt Splitske face solidarnosti provodi Info zona, a financiran je sredstvima Europske unije kroz program Europske snage solidarnosti.