Samo 5 dana bez programa u Zoni!

29_10_2015 / 13:49h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mate Žaja
Samo 5 dana bez programa u Zoni!

Desetak novih edukacija, predavanja i druženja, uz događanja koja su započela u listopadu, mladima će ponuditi gotovo 150 sati raznolikog programa te će Info zona i u studenom svoja vrata zatvarati samo nedjeljom.

Nakon više od 100 sati programa u listopadu, Info zona je za studeni pripremila još bogatiji program! Desetak novih edukacija, predavanja i druženja, uz događanja koja su započela u listopadu, mladima će ponuditi gotovo 150 sati raznolikog programa raspoređenog u 55 termina te će Info zona i u studenom svoja vrata zatvarati samo nedjeljom.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Od listopada prošle godine dva puta mjesečno ljubitelji sedme umjetnosti u Filmskom klubu analiziraju kod kuće pogledane filmove i druže se. Pridruži im se 3. i 17. studenog u 19 sati, počni gledati filmove drugim očima!

Na infozona.hr/kvizanje otvorene su prijave za početak šeste sezone Kvizanja u Zoni - nagradnog kviza znanja koji je svoje premijerno izdanje imao 2011. godine. Parlamentarni izbori tema su prvog kola Kvizanja koje će se održati 4. studenog u 20:30, a sponzor nagrade je klub Quasimodo.

Predavanje Moć pozitivnog mišljenja održat će se 7. studenog u 18.30. Mira Buble Ćudina, profesorica rehabilitator, terapeut alkoholog, univ.spec.probacije, upozorit će na važnost optimizma i otkriti kako pozitivno razmišljanje utječe na cjelokupno zdravlje čovjeka i kvalitetu života.

U studenom se nastavljaju večeri modernih društvenih igara koje svake subote od 19.30 u Info zonu donose organizatori FantaSTikona. Ljubitelji društvenih igara pozvani su donijeti svoje omiljene društvene igre ili se pridružiti drugim igračima.

Udruga Imaginacija 10. studenog u 19 sati nastavlja projekt Što je film bez sociologije? kojim zanimljive sociološke teme jednom mjesečno približava javnosti kroz film i razgovor s gostima. Nakon što nam kratki dokumentarni film Generacija Y - Tipovi prehrane ponudi odgovore zašto je nekima hrana jako važna a drugima ne, o temi prehrane pričat će i Denis Urošević Beroš, pobornik teorije o prehrani usklađenoj sa krvnom grupom.

Na infozona.hr/prijava otvorene su prijave za besplatnu Radionicu pletenja koja počinje 11. studenog u 17.30. Kroz narednih dva do tri mjeseca, polaznice i polaznici će se jednom tjedno na dvosatnoj radionici pletenja upoznavati sa vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja te izradom kroja. Kroz praktični rad izradit će šal i džemper te će svoje radove predstaviti na skupnoj izložbi.

Novinarska sekcija Info zone zakazala je sastanak 11. studenog u 19.30. Volonteri angažirani na medijskim projektima Info zone (portal, radio emisija, magazin i TV produkcija) na mjesečnim sastancima analiziraju realizirane sadržaje, educiraju se o posebno pripremljenim temama iz područja novinarstva te dogovaraju nove zadatke.

Svi koji razmišljaju o studiranju u Velikoj Britaniji moći će se 12. studenog u 19.30 upoznati s besplatnim uslugama organizacije UniWorld Hrvatska - međunarodne, neprofitne organizacije s akreditacijom britanskih sveučilišta koja zainteresiranima nudi besplatno savjetovanje i pomoć tijekom cijelog postupka prijave - od biranja sveučilišta, uspješnog podnošenja molbe, pa sve do dobivanja financijske pomoći i stipendija.

Ženska soba – Centar za seksualna prava, u suradnji sa Šibenskom udrugom mladih i Info zonom, u Šibeniku 16. studenog organizira Radionicu prevencije rodno uvjetovanog nasilja. Polaznice će se educirati o pružanju pomoći i podršci žrtvama seksualnog nasilja te oblicima, posljedicama i rasprostranjenost nasilja, a upoznat će se i sa Protokolom o postupanju u slučaju seksualnog nasilja te razgovarati o situaciji u Hrvatskoj, pozitivnim promjenama i perspektivi.

Nakon Lovca u žitu u premijernom listopadskom izdanju, Književni klub Irene Delonge Nešić 17. studenog u 19.30 u koštac će se uhvatiti s novim naslovom s državne mature - Zločinom i kaznom! Prigoda je to za lakše razumjeti ili možda doživjeti na nov način jedno od najvećih djela ruske književnosti, a srednjoškolcima je to prilika i da se bolje pripreme za maturu.

The Split Mind, časopis za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu, godinama uspješno otkriva mlade talente i podsjeća na već ustoličene, a stotine njegovih stranica ispunjavali su eseji, kritike, proza, poezija, osvrti i prijevodi. Nove autore i sadržaj 13. broja bucmastog časopisa otkrij na promociji u Info zoni, 20. studenog u 19 sati.

Jedanaesti put u svijetu, šesti put u Hrvatskoj i četvrti put u Info zoni održat će se 24-satno crtanje stripa. Crtači stripova će se 21. studenog točno u podne okupiti s istim ciljem - pobijediti san i umor, te u 24 sata na zadanu temu smisliti i nacrtati strip. Budi dio ove zabavne i zahtjevne avantura za duh i tijelo - prijavi se na [email protected], pošalji ime, prezime, kontakt i navedi grad u kojem crtaš i čekat ćete olovka, obični papir, gumica i - mjesto za stolom :)

U posljednjoj ovogodišnjoj Maloj školi sociologije, udruga Imaginacija u goste dovodi sociologa mr. Mirka Petrića. Petrić će 24. studenog u 19 sati na predavanju govoriti o društvenim posljedicama neoliberalnog urbanizma i turizma.

Nikolina Uroda i Jasen Boko na putopisnom predavanju Putevima Aleksandra Velikog: Srednja Azija podijelit će iskustva bivanja u turbulentnom, ali zanimljivom dijelu svijeta. Što su problemi plavuše u Afganistanu, kako je Aleksandar postao kršćanski vitez, gdje se buhe predstavljaju kao komarci i zašto Uzbekistanci djecu prave četvrtkom, samo su neka od pitanja na koja će ovo dvoje putnika svojom pričom pokušati odgovoriti 25. studenog u 20 sati.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, Humanitarna udruga za pomoć ovisnicima ANST 1700 Split izložbom će predstaviti radove koji su prethodnih godina nastajali u resocijalizacijskom programu udruge u kojem kao volonteri sudjeluju i studenti Umjetničke akademije u Splitu. Otvaranje izložbe je u petak, 27. studenog u 20 sati, a bit će otvorena do sredine prosinca.

Aktivnosti se realiziraju uz institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih i Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.