Stripodrom stripaških kružoka

01_07_2013 / 10:47h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Martina Vuković
Stripodrom stripaških kružoka

Splitski zaljubljenici u strip došli su na ideju o izdavanju časopisa u kojem bi objedinili svoje radove i pratili napredak mladih nada splitske strip scene. Osim mnoštva stripova, magazin donosi i intervjue sa mladim autorima...

Nakon što je prošle godine održano drugo po redu splitsko 24-satno crtanje stripa, splitski su se zaljubljenici u strip odlučili sastajati svaki mjesec da bi razmijenili iskustva, ideje, scenarije, skice, crteže, stripove te da bi se, naravno, usput i zabavili. Prvo okupljanje održano je još u studenom prošle godine, a ove subote stripaši su se sastali po osmi put.

Na četvrtom su okupljanju došli na ideju o izdavanju časopisa u kojem bi objedinili svoje radove i pratili mjesečni napredak mladih nada splitske strip-scene uz potporu iskusnijih autora, poput Damira Ercegovića, Sonje Gašperov, Ivice Kolumbića i Ivana Svaguše. Dogovorili su temu, Zvjezdane nesuglasice, te u svibnju virtualno ukoričili prvi Stripodrom. Osim mnoštva stripova, magazin donosi i intervjue s mladim autorima te naslovnice čiji su autori mahom mladi crtači, ali ovi entuzijasti puni su ideja za nove brojeve i planiraju donositi sve više sadržaja.

Prva dva broja sastojala su se uglavnom od stripova na jednoj tabli – drugi broj donosi temu Dnevnik – dok su se u trećem broju, s najslobodnijom temom, autori razmahali, što je rezultiralo najdebljim magazinom s, po kvaliteti, najatraktivnijim radovima.

Uskoro očekujemo objavljivanje četvrtog broja, dok se marljivi stripocrtači već pripremaju za rad na novoj temi koju su dogovorili ove subote – Pero, koje se može pojaviti bilo gdje u stripu, u bilo kojoj formi. Lajkajte službenu stranicu Stripodroma, pročitajte friške stripove, uključite se u razvoj splitske scene i sudjelujte u pokretu koji će vrlo vjerojatno iznjedriti neka nova značajna imena!