Stripali su 24 sata, non stop!

05_11_2012 / 16:37h
Stripali su 24 sata, non stop!

I ove se godine u Splitu 24 sata crtao strip – točno u podne u Info zoni okupilo se dvadesetak strip crtača. Trebalo je osmisliti scenarij i realizirati ga na ni više ni manje nego 24 stranice stripa...

I ove se godine u Splitu 24 sata crtao strip – točno u podne u Info zoni okupilo se dvadesetak strip crtača spremnih za testiranje svojih mogućnosti. Zadana tema: bajka. U Zoni je zavladala radna atmosfera – trebalo je osmisliti scenarij i realizirati ga na ni više ni manje nego 24 stranice stripa, dok su volonteri sa nestrpljenjem očekivali table stripa koje će skenirati i postaviti na web stranicu projekta.

Nakon početnog entuzijazma, koji je kako je vrijeme odmicalo zamijenio umor i pospanost, 24 stranice stripa kompletiralo je 9 crtača: Zvonimir Barač, Damjan Barić, Flavia De Frapporti, Sonja Gašperov, Danica Kliškić, Ivica Kolumbić, Simona Pavlović, Ivan Svaguša te Mateo Vuković.

Kako cilj 24 satnog crtanja stripa nije natjecanje, već testiranje vlastitih mogućnosti, ali i međusobno upoznavanje i druženje stripocrtača, splitska ekipa je definitivno postigla uspjeh, ako ćemo suditi prema atmosferi koja je vladala u Zoni sa subote na nedjelju. Ponovilo se i dogodine!