Street art radionica u Zoni

03_04_2015 / 18:24h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
Street art radionica u Zoni

U Info zoni počinje besplatna radionica o uličnoj umjetnosti, odnosno o street artu. Polaznici će učiti o povijesti grafita i street arta, prebacivanju ideja na papir te o osnovama dizajniranja street arta, a radovi će završiti na splitskim zidovima.

U Info zoni počinje dvomjesečna besplatna radionica o uličnoj umjetnosti odnosno, o street artu. Radionica započinje u petak, 10. travnja u 20 sati, održavat će se četvrtkom i petkom, a prijave su na infozona.hr/prijava.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa Info zone u travnju

Polaznici će učiti o povijesti grafita i street arta, prebacivanju ideja na papir te o osnovama dizajniranja street arta. Radit će i na zajedničkom zadatku koji aktualizira temu diskriminiranja društvenih manjina te će ga u svibnju u formi šablona, naljepnica i plakata realizirati na splitskim zidovima.

- Street art pojam je širi od grafita, ali neodvojiv od njih te je izravan način likovnog komuniciranja na javnim površinama, lišen granica zatvorenog prostora i elitizma galerije - objašnjava voditelj radionice Ivan Svaguša, akademski slikar koji već više od pet godina u Info zoni vodi radionice stripa.

Radionica se provodi u sklopu projekta Izvan okvira koji financiraju Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Kraljevina Norveška.