Književni klub o Lovcu u žitu

06_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Književni klub o Lovcu u žitu

Na drugom ovosezonskom druženju Književnog kluba u Zoni tema razgovora je Lovac u žitu. Srednjoškolci tako imaju priliku na drugačiji način obraditi još jedan naslov s državne mature.

U prošloj sezoni na Književnom klubu u Zoni sudjelovalo je više od 200 srednjoškolaca zainteresiranih da na drugačiji način obrade naslove s državne mature. Na drugom ovosezonskom druženju, u utorak, 8. studenog u 19.30, tema razgovora je  Lovac u žitu.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona u studenom 


Američki književnik Jerome David Salinger proslavio se romanom Lovac u žitu te postao idol jedne generacije mladih. Psovke i pogrdni nazivi, predbračni seks, zlouporaba alkohola te prostitucija obilježile su knjigu kao kontroverznu, no publiku je intrigirala priča glavnog lika koji izražava svoj doživljaj svijeta i tinejdžerski sustav vrijednosti, kritizirajući društvenu nepravdu i polemizirajući s licemjerjem školskog sustava, lažnim vrijednostima, snobizmom i stereotipima.

I ove sezone Književni klub vodi Irena Delonga Nešić, a termin druženja je svakog prvog radnog utorka u mjesecu u 19.30. Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja.