Srce u Zoni: Podignimo jedra

04_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Udruga Srce
Srce u Zoni: Podignimo jedra

Druge večeri Srca u Zoni gosti će se prisjetiti svih priča i anegdota povezanih sa stvaranjem i izvedbom predstave Podignimo jedra. Prva je to produkcija u Hrvatskoj koju su izvodile osobe smanjene pokretljivosti.

Druga večer Srca u Zoni održat će se u nedjelju, 6. studenog u 18 sati, u Klubu Zona. Pred publiku će izaći Mario Kero i Duje Mešin te redateljica Dijana Gerić. Ulogu voditelja preuzet će dugogodišnji volonter Pero Ugarković koji će im pomoći da se prisjete svih priča i anegdota povezanih sa stvaranjem i izvedbom predstave Podignimo jedra.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona u studenom 


Srce u Zoni svojevrsni je talk music show članova Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce. Oni s voditeljima razgovaraju o temama iz svakodnevnog života, njihovim izazovima i uspjesima, a publika će tijekom nekoliko nedjelja imati priliku i upoznati njihove glazbene, glumačke i recitatorske talente.

- Udruga Srce svojim produkcijama od samih početaka rada pomiče granice i ruši barijere, a predstava Podignimo jedra njihova je prva velika produkcija. Prva je to produkcija u Hrvatskoj koju su izvodile osobe smanjene pokretljivosti i prva predstava uopće izvedena na Šibenskom festivalu u kojoj sudjeluju osobe s invaliditetom. Također, ovo je jedina predstava u potpunosti prevedena na znakovni jezik - objasnio je Mario Bavčević.

Na cijelom projektu je radilo više od 50 ljudi, osoba sa cerebralnom paralizom, roditelja i volontera. U predstavi je igralo 19 osoba sa cerebralnom paralizom, članova Udruge. Mario Kero prisjetiti će se anegdota i iskustava glavne uloge dječaka Duje, a Dijana Gerić pričat će o svojim redateljskim izazovima.