Splitska Noć muzeja

25_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: nocmuzeja.hr
Splitska Noć muzeja

Tema ovogodišnje Noći muzeja je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Program će se održati 27. siječnja u više od stotinu hrvatskih gradova i mjesta.

Noć muzeja s temom Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, održat će se 27. siječnja 2017. godine od 18 sati od 1 sat. Program će se održati u više od stotinu hrvatskih gradova i mjesta, a ulaz na sve programe je besplatan.

U Splitu će se Noć muzeja obilježiti na desetak lokacija koje nude raznovrsni program. Uz razgledavanje stalnog postava s stručnim vodstvom, u Arheološkom muzeju će se moći pogledati izložba Tragovi zanatlija u Saloni. Etnografski muzej će predstaviti izložbu Vedrane Premuž Đipalo OdraSTanje 60-ih & 70-ih.

Galerija Meštrović će posjetiteljima pružiti nesvakidašnji doživljaj razgledavanja stalnog postava uz glazbenu podlogu skladbi Beethovena, Mozarta, Schuberta, Brahmsa, Sibeliusa i Chopina koje je Ivan Meštrović rado slušao, a učenici glazbene škole Josip Hatze iz Splita svirat će na instrumentima koji se pojavljuju u Meštrovićevim skulpturama.

U Galeriji umjetnina će uz stalni postav i izložbe biti predstavljen mural Tomislava Buntaka, a Art studio Naranča organizira izložbu grafičkih listova Krzysztofa Tomalskog pod nazivom Antigravitacija. Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split, uz izložbu Festival, organizira dječju radionicu Ritam umjetnika i radionicu Manipulacije audio-video signalom za sve uzraste.

Muzej grada Splita organizira stručno vođenje kroz Galeriju Vidović, supstrukcije Dioklecijanove palače, Galeriju Dioklecijan i jugoistočnu Dioklecijanovu kulu.
Prirodoslovni muzej i zoološki vrt organizira izložbe i projekciju dokumentarnih filmova.

U staroj gradskoj vijećnici posjetitelji će uz izložbu Likovni gen moći uživati u glazbenom program učenika glazbene škole Josip Hatze.

Na Zvjezdanom selu Mosor organiziran je program za djecu, nakon kojeg slijedi predavanje O povijesti glazbe i nastupi glazbenih gostiju. Večer će se završiti astronomskim promatranjem neba sa zvjezdarnice ZSM-a ako vrijeme to dopusti.

U prostoru Kluba zone moći čete razgledati izložbu Iskorak u različitost na kojoj će bit predstavljene slike i grafike pet studentica Umjetničke akademije u Splitu.

Detaljnije informacije o programu mogu se pronaći ovdje.