Pet studentica u Noći muzeja

25_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Pet studentica u Noći muzeja

Klub Zona treću godinu zaredom pridružuje se manifestaciji Noć muzeja. Predstavit će se slike i grafike pet studentica UMAS-a, a mladim autoricama svojim izvedbama na gitari pridružiti će se i kolega sa Odjela Glazbene umjetnosti.

Klub Zona treću godinu zaredom pridružuje se manifestaciji Noć muzeja. Program počinje u petak, 27. siječanja, u 18 sati, a izložba Iskorak u različitost otvorit će se u 20 sati. Slike i grafike predstavit će pet studentica Umjetničke akademije u Splitu: Mia Bogdan, Ida Bugarić, Nikolina Ćuk, Jasna Fantić i Antonela Stanić.

>> Pretraži druga dođanja u Noći muzeja
>> Prati događanja u Klubu Zona


Dvanaestu Noć muzeja obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Tako će se mladim autoricama svojim izvedbama na gitari pridružiti Goran Stefanović, kolega sa Odjela Glazbene umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. Za ugodnu atmosferu pobrinut će se i DJ Cid. Prigodom otvaranja izložbe, autorice i radove predstavit će Ita Praničević Borovac, profesorica na Umjetničkoj akademiji, a tijekom večeri autorice će s posjetiteljima razgovarati o procesu nastanka, medijima i tehničkoj izvedbi radova, s osvrtom na idejne smjernice svojih djela. Program u Noći muzeja završit će u 1 sat iza ponoći, a izložba će biti otvorena do sredine veljače.

Mia Bogdan u slikarskoj tehnici akrila na papiru ekspresivno prikazuje portrete. Rad Ide Bugarić naziva "88" na metalnoj ploči preispituje egzistencijalnu krizu uslijed sukoba koja zahvaća pojedinca. Nikolina Ćuk promatraču daje na izbor da jednim djelom projicira sebe u rad te mu sam odredi naziv. Ekspresivna apstrakcija akrilom na velikom formatu platna rad je Jasne Fantić. Antonela Stanić kombinacijom grafičkih tehnika bakropisa i fototransfera istražuje osjećajnost čovjeka.