Split ima treći Savjet mladih

22_01_2013 / 00:18h
Split ima treći Savjet mladih

U četvrtak je u splitskoj gradskoj vijećnici održana konstituirajuća sjednica trećeg saziva Savjeta mladih Grada Splita na kojoj je za predsjednika izabran Frane Radelja, a za njegovu zamjenicu Marina Milošević.

U četvrtak je u splitskoj gradskoj vijećnici održana konstituirajuća sjednica trećeg saziva Savjeta mladih Grada Splita na kojoj su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Jure Šudnov te predsjednik Komisije za suradnju s mladima Grada Splita Dane Galić.

Za predsjednika Savjeta mladih izabran je Frane Radelja, a za njegovu zamjenicu Marina Milošević. Ovo savjetodavno tijelo Gradskog vijeća čini još devet članova: Bačić Ante, Udiljak Mislav, Dadić Mario, Bašić Marijan, Milaković Tomislav, Vučica Josipa, Žižić Ivan, Karačić Maja i Lozančić Josipa.

Govoreći o viziji budućeg rada, predsjednik Frane Radelja je kao prve korake najavio razgovore s prethodnim sazivom Savjeta, a smjer djelovanja bi po njemu trebao biti u pravcu rješavanja problema nezaposlenosti, upisnih kvota na studije, suradnje sa županijskim Savjetom te osnivanje Ureda za mlade. Njegova zamjenica Marina Milošević također je izrazila uvjerenje da će novi Savjet uspjeti u narednom periodu podići razinu kvalitete života mladih u Splitu.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Viđak Bjedov upoznala je članove Savjeta s tekućim aktivnostima, pogotovo onim na izmjenama Zakona o savjetima mladih odnosno na Zakonu o mladima te ih izvijestila o proračunskim sredstvima koja su predviđena za aktivnosti mladih u Splitu.

Pročitajte razgovor o prethodnom sazivu Savjeta mladih!